Zes keer Händel in Helvoirt

Jacques van den Dool geeft samen met een professioneel ensemble van 6 musici dit jaar 6 bijzondere concerten met onder meer de orgelconcerten van Händel in de Oude Sint NikolaasKerk aan de Van Grevenbroeckstraat 2 in Helvoirt.

Het eerste concert zal plaatsvinden op 6 mei a.s. om 16:00 tot 17:00. De kerk is open vanaf 15:30. De vervolgconcerten zullen plaatsvinden op 3 juni, 1 juli, 2 september, 7 oktober en 4 november steeds van 16:00 tot 17:00.

Bij ieder concert zal Jacques een toelichting geven op de stukken waarmee zij u gaan verrassen. Naast Händel komen ook andere componisten aan bod. Op 6 mei zijn dat Wilhelm Friedemann Bach, de oudste zoon van Bach, en Graaf Unico van Wassenaer, de Nederlandse componist die beter bekend is onder zijn pseudoniem Ricciotti.

Jacques van den Dool (76) is een gepassioneerd organist, dirigent, muziekdocent en componist Jacques studeerde orgel, improvisatie en schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium bij Stoffel van Viegen en Cor Kee..

De oude Kerk te Helvoirt is een bijzonder kerkje waarvan de oorsprong teruggaat tot 1192. Bijzonder is dat in de kerk op een koperen lezenaar een statenbijbel uit 1702 staat, die dominee Van Gogh, de vader van Vincent van Gogh, bij zijn vertrek als predikant uit Helvoirt in 1875 aan de kerk schonk. De kerk heeft door zijn eenvoud een serene uitstraling, en heeft een bijzonder goede akoestiek.

Na ieder concert zal er een collecte plaatsvinden om de kosten van dit concert te dekken.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …