Zero Waste Atelier Vught

Op donderdag 17 maart start in Elzenburg een nieuw atelier voor kinderen van 6-12 jaar. In het Zero Waste Atelier steek je je handen uit de mouwen en ga je aan de slag met allerlei spullen en materialen die misschien wel in de vuilnisbak zouden kunnen belanden: van karton tot oude kleding en van plastic tot lege melkpakken. Ook worden er dingen uit de natuur gebruikt.

Iedere donderdagmiddag bezoekt een kunstenaar het atelier in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg. Met hem of haar ga je aan de slag om lekker te onderzoeken, experimenteren, technieken te leren en je eigen creatieve (kunst)werkjes te maken. Zet jij je ook graag in voor het milieu en vind je het fijn om dingen te maken, bouwen of upcyclen? Kijk dan met welke workshop in het Zero Waste Atelier jij graag mee zou willen doen en schrijf je in!

Workshops
De eerste workshops zijn bijvoorbeeld: Pimp je kleding, Natuur Drukwerkplaats en Pimp je jeans. De workshops van 1,5 uur worden aangeboden via het 0-100 platform www.vughtbeweegt.nl. Soms als losse les, soms als lesblok met meerdere lessen. Toets in ‘zero waste atelier’ en je ziet een overzicht van alle geplande activiteiten. Meedoen kost 7,50 euro per keer. Deze kosten zijn voor veel gezinnen een drempel. Wist je dat er voor mensen met een smalle beurs allerlei regelingen bestaan om tóch mee te kunnen doen? Neem contact op via heleen@plazacultura.nl.

Groeiend initiatief
Het Zero Waste Atelier start in samenwerking met Lynn-Kate Rosdorff, Carola Mokveld, Ellen Willink en Judith Abels en wordt mede mogelijk gemaakt door Plaza Cultura. Met dit groeiende initiatief hopen zij op een positieve en creatieve manier bij te dragen aan de bewustwording van de vervuiling van het milieu en onze leefomgeving. Er wordt gestart met activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar, maar met ambities om ook voor kleuters, jongeren en volwassenen een betekenisvolle en duurzame ‘maakplaats’ te zijn.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …