Marco Vugts (Foto: Cees Ringelberg)

‘Zaterdagmiddag mag er gedanst worden’

Je mag het niet missen! Elke zaterdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur presenteert Marco Vugts Echt Vugts! op NOVO3. Met lekkere muziek van de vroege jaren 60 tot heden.

“Ja, zaterdagmiddag mag er gedanst worden”, lacht de Vughtse dj. Marco wil het programma ‘lekker interactief’ houden. “Ik draai elke week een vergeten plaat, het zogenaamde ‘Vergeetmeliedje’ en een guilty pleasure die luisteraars kunnen aanvragen via de facebookpagina van Echt Vugts.” Elke week neemt het programma een duik in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Dan worden twee Nederlandse producties gedraaid uit de top 40 van het weeknummer van de week van uitzending uit een willekeurig jaar. En wekelijks is er de vaste rubriek met Grandmaster Deeef voor een ‘90’s rammer’. Marco: “Deze rubriek is spontaan ontstaan doordat Dave wekelijks iets uit de jaren 90 aanvroeg en daarbij ook nog informatie deelde. Uiteindelijk resulteerde dit in een terugkerend programma-onderdeel. NOVO3 geeft tenslotte graag de microfoon aan de luisteraar.”

Post online
Op zaterdagochtend komt er om 08.00 uur een post online op de facebookpagina ‘Echt Vugts’ voor de stembus. Marco: “Elke week staan hierin twee nieuwe releases met een link naar YouTube waarop gestemd kan worden. Degene met de meeste stemmen draai ik.” Ook staat tijdens het programma de studio WhatsApp en facebook open voor verzoekplaten.

Sidekick
Sinds september is er elke eerste zaterdag van de maand een sidekick te gast. “Dit idee is ontstaan omdat ik regelmatig van luisteraars hoorde dat ze het leuk zouden vinden een keer een uitzending bij te wonen”, zegt Marco. “Zo ontstond het idee van Sidekick Saturday. De sidekick van die zaterdag wordt dan gevraagd een persoonlijke playlist samen te stellen en informatie bij de nummers te verzamelen. Ik stel daar dan een playlist van samen en maak daar twee uur radio van. De reacties hierop zijn altijd erg leuk en de sidekicks hebben het altijd prima naar hun zin in de studio.” Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via WhatsApp (Echt Vugts), facebookpagina of een messengerbericht. Marco is in zijn thuisstudio regelmatig in de weer met het knippen en plakken van tunetjes, jingles en allerlei audiomateriaal. “Het is leuk om bij de programma-items zelf de vormgeving te maken. Die vormgeving bepaalt voor een groot deel ook de sfeer van het programma.”

Kijk ook bij

Nieuw seizoen Vertelpodium Het Lopende Vuur

Vrijdagavond 13 oktober begint het verhalenseizoen van Het Lopende Vuur in Den Bosch weer met …