Zaterdag 9 maart open huis Maurick College

Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen binnenkort kennismaken met het Maurick College. Op 9 maart vindt het feestelijke Open Huis plaats op de school en zijn zij van harte welkom. Brugklasleerlingen Lise en Fransje geven in dit artikel tips aan de bezoekers. Kom jij ook een kijkje nemen op de open dag?

Op de daltonschool in Vught kunnen leerlingen op hun eigen niveau en tempo groeien en keuzes maken die passen bij hun interesses. Op het Maurick College worden ze gestimuleerd om te onderzoeken wat hun talenten en uitdagingen zijn, zodat ze stap voor stap zelfstandiger worden en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkelingsproces. Het Maurick College is een ontmoetingsplek waar iedereen zichzelf mag zijn.

Open huis 9 maart
Ben je benieuwd naar het Maurick College? Op 9 maart is het open huis van 10.30 tot 14.00 uur en kun je de sfeer komen proeven en informatie ontvangen. Er zijn die dag veel activiteiten te doen. De leerlingen geven rondleidingen, laten proefjes zien, bakken heerlijke lekkernijen, treden op en beantwoorden alle vragen.

Tweejarige brugperiode
Het Maurick College heeft een tweejarige brugklas. In de brugklas krijgen leerlingen de tijd en ruimte om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Het Maurick College kent vijf soorten brugklassen: een brugklas voor vmbo-basis, vmbo-k/t, vmbo-t/havo, havo/vwo en gymnasium. Op basis van de resultaten, werkhouding en belangstelling kunnen leerlingen na het eerste leerjaar doorstromen naar een ander niveau. Aan het eind van het tweede schooljaar wordt pas bepaald welk niveau het beste bij de leerling past.

Brugklasleerlingen geven tips!
Wij hebben twee ervaringsdeskundigen gevraagd om tips te geven voor de zoektocht naar een middelbare school: Lise en Fransje, die nu in de brugklas zitten.

Lise: “Ik heb veel open dagen van verschillende middelbare scholen bezocht en dat is fijn om de scholen te kunnen vergelijken. Ik vond het leuk dat het Maurick College er mooi uitziet en veel gekleurde muren en pleinen heeft. Tijdens de open dag vond ik het fijn om veel vragen te stellen aan leerlingen en docenten. Ook heb ik met mijn ouders veel gepraat over het kiezen van een middelbare school.”

Fransje: “Leerlingen die dit jaar de open dag gaan bezoeken wil ik als tip meegeven om de hele school goed te bekijken, zodat je de school al een beetje kent als je na de zomervakantie echt naar die school toe gaat. Op het Maurick College vind ik het leuk dat veel niveaus door elkaar heen zitten, zodat je ook veel andere leerlingen spreekt in bijvoorbeeld de pauzes. En ik vind het fijn om huiswerk te maken of te leren in de daltonuren. Inmiddels kan ik de weg in de school goed vinden, maar een nieuwe school die groter is dan een basisschool is best even wennen. Maar het is ook heel leuk!”

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …