Zaterdag 25 mei grote reünie honderdjarig Sint-Janslyceum

Dit jaar bestaat het bekende Bossche Sint-Janslyceum honderd jaar. Het eeuwfeest van deze legendarische en voor duizenden leerlingen belangrijke middelbare school uit hun jeugd zal luister bijgezet worden door een grote reünie waarvoor alle voormalige leerlingen, oud-docenten en ondersteunend personeel zijn uitgenodigd. Het Sint-Janslyceum, dat voortkomt uit de R.K Lycea, gaf decennialang onderwijs aan leerlingen uit Den Bosch en vrijwel alle gemeenten rondom ’s-Hertogenbosch waaronder Vught, Helvoirt, Sint-Michielsgestel, Vlijmen, Den Dungen, Rosmalen, Hintham en Engelen.

Op zaterdag 25 mei is de school voor alle deelnemers geopend van 15.00 tot 21.30 uur. Vanaf 15.00 uur zullen leerlingen en docenten met behulp van een ingenieus systeem per examenjaar worden opgevangen in aparte lokalen waarna de reünisten zich na een hernieuwde kennismaking verspreiden over de kantines, aula en binnentuin voor verdere gesprekken en ontmoetingen. Voor de oud-leden van de Stichting Oud-Lyceisten (waaronder het Marialyceum) zal er een aparte ontmoetingsruimte zijn. Op verschillende plaatsen binnen de inmiddels uitgebreide school zullen foto’s en memorabilia te bezichtigen zijn. Er is een podium aanwezig waar bezoekers zich kunnen presenteren op artistiek en muzikaal gebied en (oud-)docenten geven acte de présence met hun expressieve mogelijkheden.

Aanmelden reünie
Aanmelden voor de reünie kan op de schoolwebsite, vrienden@sjl.nl, www.vriendensintjanslyceum.nl of www.eventbrite.nl. Inschrijven voor de reünie kost 15 euro met voor de organisatie Eventbrite een toeslag van 1,14 euro, samen derhalve 16,14 euro. Tickets kunnen direct geprint worden. Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Sint-Janslyceum verzorgt de ontvangst en de organisatie. Bij aankomst krijgt iedereen direct twee consumptiebonnen en er wordt rondgelopen met borrelhapjes. Er is verder volop gelegenheid om tegen een schappelijke prijs een hapje te nuttigen of een drankje te drinken bij de diverse bars of eetkraampjes.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …