‘You break it, we make it’

Sinds 18 mei is in het pand Kerkstraat 7 een nieuwe ‘repair shop’ gevestigd: ‘De Smartmakers’. Teun Lommers repareert smartphones, tablets en laptops, maar ook andere kleine elektrische apparaten. Vaak klaar terwijl u wacht, onder het genot van een gratis kopje koffie. Loop rustig even binnen voor een informatief praatje. Kijk ook eens op www.desmartmakers.com.

Door Maarten Kroese

Teun Lommers werkt al 15 jaar in de repair business en stelt zonder voorbehoud: “Als een apparaat open kan, is het vaak ook te repareren. Soms moet ik eerst onderdelen bestellen, want ik heb natuurlijk niet alles op voorraad.” Hij deed ruime ervaring op bij verschillende bedrijven, waar hij onder meer navigatiesystemen, laptops en lcd-schermen repareerde. De laatste jaren lag de nadruk vooral op smartphones, tablets en laptops. “Op een bepaald moment begon het toch te kriebelen. Ik was er klaar mee om voor anderen te werken. Een vaste baan is veilig en zeker, maar nu is het moment gekomen zelf een winkel te openen. Met de bijbehorende investeringen en onzekerheid, maar ik ben nu wel eigen baas. Dat bevalt me prima. ”

‘De Smartmakers’
De naam ‘De Smartmakers’ is opvallend. “Er zijn zoveel van deze bedrijfjes. Veel namen zijn al gebruikt. Tot mijn broer met deze naam aan kwam zetten, die precies aangeeft wat ik doe. Ik ben smart in het maken van elektrische apparaten. Van het gepriegel met smartwatches en smartphones tot het grovere werk zoals een laptop. Met het veelvoorkomende vervangen van schermen van telefoons en tablets heb ik superveel ervaring. Meestal kun je er gewoon op wachten. MacBooks en andere laptops moet ik vaak eerst onderzoeken. Daarna kan ik exact vertellen of het apparaat te repareren is en wat de eventueel aanvullende kosten zijn.”

Toplocatie
De Smartmakers heeft al behoorlijk veel aanloop gehad. “Van mensen die toch in de Kerkstraat moeten zijn en even binnenwippen om te informeren. Natuurlijk ook klanten die aan komen zetten met een defect apparaat. Het profiel is breed. Jongeren van 18 tot ouderen van 80 jaar. De Kerkstraat heeft bijvoorbeeld een banketbakker, een frietzaak en een reformzaak. Ze trekken verschillende doelgroepen, maar iedereen heeft wel een apparaat dat niet meer werkt. Je kunt hier in de buurt overal parkeren en als je even moet wachten op een reparatie, zijn de supermarkten vlakbij. Volgens mij is dit een toplocatie.”

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …