Yoga en meer

Advertorial

Het is ruim een jaar geleden dat Yoga Moni-Qi vanuit Vught naar Theerestraat 8B in Sint-Michielsgestel is verhuisd. Een fijne en mooie locatie waar yoga en meditatie worden gegeven; er zijn nog enkele plaatsen vrij.

De lessen die gegeven worden, komen als basis vanuit de klassieke Hatha Yoga en worden uitgewerkt in combinatie met ademhalings- en ontspanningsoefeningen, Yoga Nidra, Yin Yoga, Critical. Alignment Yoga en het meditatieve aspect dat centraal staat in de lessen.

Critical Alignment Yoga (CAY)
CAY biedt je de ervaring van een diepe en concrete verbinding van het lichaam, de ademhaling en het bewustzijn. Spanning en stress versterken het gebrek aan deze verbinding en hebben invloed op ons emotionele leven en denkpatroon. Door stress raak je geblokkeerd en daardoor worden interne verbindende gevoelens zoals lichtheid, energie en ruimte minder ervaren.

Met CAY krijg je inzicht in voorkeurshoudingen, patronen en verbindingsstructuren. Door deze structuren voelbaar te maken en aandacht te geven, ontstaat een ander lichaamsbewustzijn en krijgt het lichaam een ruime en krachtige structuur. Mentaal gezien kan deze verandering een positieve uitwerking hebben op het totale functioneren. Behalve het ontspannende effect van de oefeningen werkt yoga ook corrigerend op de houding en kan uiteindelijk doorwerken naar een bewust en vrij lichaamsgevoel.

Blokkades doorbroken
Door de hulpmiddelen die worden gebruikt zoals strip, rugrolletje, rugboogje, bolster, schouderstandbankje e.d. kunnen blokkades in de bewegingsketens doorbroken worden en wordt de mobiliteit hersteld. Zo kunnen veel voorkomende klachten aan bijv. nek, schouders, rug en bekken en ook aandoeningen van psychosomatische aard, voorkomen, verlicht of verholpen worden. De lessen zijn intensief en er is ruimte voor individuele aandacht.

Contact
Voor meer informatie, neem contact op met Monique Kemps. Telefoon 06-10921745 of mail naar: moniquekemps3@gmail.com.

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …