Workshops in Grafisch Atelier Den Bosch

Deze zomer verzorgt het Grafisch Atelier Den Bosch workshops voor jong en oud. Kinderen kunnen op een speelse manier kennismaken met grafische technieken en met een echte drukpers werken. Voor volwassenen is er de ‘Drukproeverij’, een driedaagse cursus om verschillende technieken te leren.

Zomerdrukte
Zomerdrukte is een kinderworkshop waarbij kinderen van 8 t/m 12 jaar aan de slag gaan met de drukpers. Je krast je tekening op een plaatje en wrijft inkt in de lijntjes. Dit druk je af onder de pers, zodat je tekening in spiegelbeeld op het papier terecht komt. Data en tijd: 5 of 23 augustus van 14.30 tot 16.00 uur.

Zomerproeverij
Wil je iets om je tanden in te zetten? Dat kan met de zomer Drukproeverij. In deze 3-daagse cursus beleef je alle grafische technieken in vogelvlucht. Het is proeven aan de verschillende smaken: doordruk, diepdruk en hoogdruk. De cursus is geschikt voor mensen zonder ervaring. Na deze proeverij heb je aan de basisdruktechnieken kunnen snuffelen, en heb je een goed idee welke smaken het meest bevallen. Data en tijd: 7, 8 en 9 augustus, steeds van 13.00 tot 17.00 uur.

Over het Grafisch Atelier
Het Grafisch Atelier Den Bosch bestaat al 35 jaar, nagenoeg op dezelfde locatie in de Willem Twee fabriek. Het is een werkplaats waar iedereen die wil werken en experimenteren met grafische technieken (zeefdruk, ets, lithografie, etc.) welkom is. Kunstenaars, grafisch ontwerpers, illustratoren, amateurs en andere geïnteresseerden kunnen zes dagen per week terecht in de mooiste grafische werkplaats van Nederland om zelfstandig te werken, cursussen en workshops te volgen. Het Grafisch Atelier organiseert daarnaast jaarlijks meerdere exposities van grafische kunst. Tussen 6 juli en 4 augustus is het Grafisch Atelier gesloten.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …