Workshop ‘Signaleren huiselijk geweld of kinder- en ouderenmishandeling’

Op woensdag 13 april houdt ‘Vught voor Elkaar’ van 19.00 tot 22.00 uur een workshop voor vrijwilligers, met een interactieve setting in de grote zaal van JJC Elzenburg, Lidwinastraat 12-C in Vught.

Er zullen 2 trainingsacteurs aanwezig zijn die verschillende situaties gaan behandelen. De volgende onderwerpen komen aan bod: Je bent geen hulpverlener maar wat kun je wel doen? Hoe weet ik of een situatie zorgwekkend is? Je bent niet machteloos als kinderen of volwassenen het thuis moeilijk hebben, als vrijwilliger kun je juist veel voor een ander betekenen, maar hoe? Wat kan jij als vrijwilliger doen als je huiselijk geweld, kindermishandeling, oudermishandeling, signalen van verwaarlozing waarneemt? De workshop is speciaal voor vrijwilligers. Zij kunnen ook met bovengenoemde thema’s te maken krijgen. Het is belangrijk dat zij weten hoe hiermee om te gaan en te handelen.

Aanmelden
De organisatoren willen graag vooraf weten hoeveel vrijwilligers aanwezig zijn, dus aanmelden vóór 10 april door te mailen naar info@vughtvoorelkaar.nl of te bellen naar 073-6565350. Geef daarbij door bij welke vereniging of stichting uit Vught, Helvoirt of Cromvoirt je vrijwilliger bent.

Kijk ook bij

Wildbeheereenheid investeert in broedsucces van wilde eend – mét resultaat!

Wildbeheereenheid Broek en Duin (belast met jacht, populatiebeheer en schadebestrijding op 12.500 ha binnen de …