Astrid Sy (Foto: Lisa Zilver)

Workshop met schrijver Astrid Sy in NM Kamp Vught

Schrijver Astrid Sy verzorgt op 10 mei van 14.30 tot 16.00 uur in Nationaal Monument Kamp Vught een workshop waarin haar boek ‘De brieven van Mia’ centraal staat. Kinderen leren over de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog en over de burgeroorlog in Syrië. Deze activiteit is bestemd voor bezoekers vanaf 10 jaar.

De 11-jarige Laila, hoofdpersoon van het boek ‘De brieven van Mia’ woont met haar moeder, broertje en zus in een asielzoekerscentrum in Almere. Ze is gevlucht uit Syrië, waar zij haar vader moest achterlaten. Laila mist hem verschrikkelijk en ze voelt zich somber in dit grijze, natte land. Maar wanneer ze voor een schoolproject moet opruimen bij de oude meneer Cohen, verandert alles. Op de zolder van de norse man stuit Laila op het mysterie van Mia, een Joods meisje dat brieven aan meneer Cohen schrijft tijdens de Tweede Wereldoorlog. Laila bijt zich vast in de puzzel die de brieven vormen. Hoe zou het met Mia zijn afgelopen? Astrid Sy laat kinderen op een toegankelijke manier nadenken over oorlog toen en nu.

Verschillen en overeenkomsten
Deelnemers leren in de workshop over de betekenis van vluchten en maken op een toegankelijke manier kennis met begrippen als identiteit, diversiteit, vooroordelen, stereotype en discriminatie. Over verschillen én overeenkomsten tussen mensen en de verschillende perspectieven. De workshop met Astrid Sy, ook bekend als presentator van het tv-programma ‘Andere Tijden’, is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Reserveren
Via deze link is reserveren mogelijk; deelname is 6 euro, inclusief entree tot het museum. Ouders/verzorgers kunnen in het auditorium aanschuiven, na het kopen van een entreekaartje aan de balie of met Museumkaart. In verband met een maximum aan deelnemers is reserveren via de webwinkel noodzakelijk. Deze activiteit is te combineren met de audiotour junior ‘Achter prikkeldraad’ door het museum, dat in 2021 het predikaat ‘Kidsproof-museum’ kreeg.

Kijk ook bij

Verrassende winnaars op grootste degen-schermtoernooi van Nederland

Afgelopen weekend werd in Rosmalen de tweede editie gehouden van wat nu al is uitgegroeid …