Home / Algemeen / Workshop, dichtwedstrijd en voorstelling in teken 75 jaar vrijheid
Patisserie De Rouw
Pauline Broekema

Workshop, dichtwedstrijd en voorstelling in teken 75 jaar vrijheid

Pauline Broekema komt twee keer naar Vught

Als NOS-verslaggever is Pauline Broekema gedurende 34 jaar zo ongeveer dagelijks vele huiskamers binnengekomen via de televisie. Nu kun je haar twee keer live ontmoeten bij Bibliotheek Vught in DePetrus. Op donderdag 19 september geeft ze beginnende schrijvers en dichters tips en trucs en vertelt ze over haar onlangs verschenen boek ‘Het uiterst der zee’. Dat boek vormt de basis voor een voorstelling die Pauline in samenwerking met ‘The Amsterdam Consort’ op 8 november geeft in DePetrus in het kader van 75 jaar vrijheid.

Pauline is door de Bibliotheek uitgenodigd in het kader van 75 jaar vrijheid. Haar boek ‘Het uiterst der zee’ vertelt het verhaal over de veerkracht en de moed van mensen en laat op indringende wijze herleven wat door de oorlog en de tijd werd weggevaagd. Het gaat over bezetting en bevrijding, over onderduiken, schoften, meelopers en stille helden. Haar boek vormt ook de basis voor ‘De dochter van Meijer’, een muzikale voorstelling die op vrijdag 8 november in DePetrus te zien is.

Dorpsdichter 2020
Dichters (in de dop) opgelet! Op donderdag 19 september, 19.30- 21.00 uur, geeft Pauline ook het startsein voor de verkiezing Vughtse Dorpsdichter 2020, een samenwerking van Babel, het Lambertuspodium, het Maurick College en Het Klaverblad. Onderdeel van deze verkiezing is dat Pauline alle Vughtenaren met dichtaspiraties oproept om een gedicht te schrijven binnen het thema ‘Wat betekent vrijheid voor jou?’ Het winnende gedicht wordt uiteindelijk door haar voorgedragen op vrijdag 8 november. Dus zit je hoofd vol verhalen of prachtige poëtische zinnen, maar heb je ze nog niet aan het papier toevertrouwd? Of wil je meedingen naar de titel Dorpsdichter 2020? Start je schrijverscarrière op donderdagavond 19 september.

Kaarten
Kaartjes zijn te bestellen via de agenda op www.babeldenbosch.nl. Leden betalen 5 euro / niet-leden 7,50 euro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Schatten van Vught – het Musschengilde

Het Vughts Museum in DePetrus was dicht en daarna beperkt open vanwege de coronacrisis. Daarom …