Wethouder Mark du Maine

Word jij één van onze mobiliteitsmakers?

Wethouder Mark du Maine: Elke dag hebben we te maken met verkeer en verkeersveiligheid. Het zijn belangrijke zaken die onze volle aandacht vragen. Ook in de toekomst, als we te maken krijgen met nieuwe technieken, veranderend verkeersgedrag en verdere ontwikkelingen op het gebied van klimaat. Daarom werkt de gemeente Vught nu al aan een plan voor 2035, waarin dit allemaal een plaats krijgt. Daarbij hebben we jouw hulp nodig. Fijn als je mee doet en mobiliteitsmaker wordt.

De komende maanden werkt de gemeente Vught aan een nieuwe mobiliteitsvisie. Dat is een plan over hoe wij ons als inwoner gaan verplaatsen in 2035. Dat lijkt ver weg, maar we gaan ook aan de slag met mobiliteitsoplossingen voor problemen die nu al spelen. Dat kunnen we als gemeente niet alleen. Daarbij hebben we jullie, inwoners van Vught, Cromvoirt en Helvoirt, hard nodig. Denk of doe dus mee en word ‘mobiliteitsmaker’!

Wat doe je als mobiliteitsmaker?
‘Mobiliteit maken’ doe je in vier participatieweken. In de eerste week denken we na over de mobiliteitsuitdagingen, in de tweede week wordt aandacht besteed aan de concrete oplossingen, in de derde week werken we de oplossingen uit en in de vierde week kijken we wat we de komende jaren al kunnen doen. Mobiliteitsmakers gaan zo over de toekomst van Vught. Dat wil zeggen: hoe komen we in 2035 overal waar we willen en moeten zijn. Lopend, met de auto of de fiets, zonder de lucht te vervuilen, veilig, duurzaam en snel.

Jouw deelname telt
Meedoen is belangrijk en wordt bijzonder gewaardeerd. Daarom belonen we de mobiliteitsmakers met een aardige attentie.

Data en tijden
Week 1: start op maandag 22 november 2021
Week 2: start op maandag 7 februari 2022
Week 3: start op 11 april 2022
Week 4: start op 20 juni 2022

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op wijinvught.nl. Daar vind je ook een formulier waarmee je je kunt aanmelden. Dat kan tot 15 november.

De eerste participatieweek. Waar en wanneer?
Maandag 22 november: inwoners van Helvoirt en Cromvoirt
Dinsdag 23 november: inwoners van Vught Zuid
Woensdag 24 november: inwoners Vught Centrum en Vught Noord

Elke avond van 19.00 tot 21.00 uur in de brandweerkazerne aan de Kettingweg 7-B in Vught.

Kijk ook bij

Vught zet nieuwe stappen in ontwikkelingen rondom de PI

Het tracé van de nieuwe tijdelijke ontsluitingsweg bij de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught is bekend. …