Word jij de eerste officiële dorpsdichter van Vught?

Doe mee aan de verkiezing en bemachtig de bijzondere titel ‘Dorpsdichter van Vught’. Dit initiatief is een samenwerkingsverband tussen Babel, het Lambertuspodium, Maurick College en Het Klaverblad. De eerste inschrijvingen zijn al binnen! Jong en oud worden uitgedaagd om een gedicht te schrijven. Bijna alles mag en kan. Hieronder wat richtlijnen.

De dorpsdichter van Vught schrijft gedichten over Vught en alles wat er gebeurt in Vught. Ook ben je als dorpsdichter verplicht om op speciale momenten op te treden als dorpsdichter. Een échte dorpsdichter moet:

– binding hebben met Vught; de dorpsdichter woont of werkt in Vught, Cromvoirt of Helvoirt, heeft familie in Vught of belangrijke dingen voor Vught gedaan
– optreden bij evenementen
– een eigen visie communiceren
– een taalinspirator zijn
– gedichten in het Nederlands schrijven
– het gedicht schrijven over Vught

Verkiezingen
Je hebt nog even de tijd, want de uitslag van de verkiezing is in mei. Dan vindt er een heus dichtersbal in de Lambertuskerk plaats. Naast een volwassen dorpsdichter wordt er gezocht naar een Jeugd-dorpsdichter. Via scholen komt hier meer informatie over. Geen ervaring? Geen nood! Zet je eerste passen op het dichterspad. Alleen of met iemand samen. Gedichten mogen ook in duo geschreven worden. Aarzel niet en stuur je werk in. Je kunt je gedicht opsturen naar: evelienholster@babeldenbosch.nl of naar a.wetzer@home.nl.

Kijk ook bij

Historische kaarten in DePetrus

In 2017 bracht de Stichting Erfgoed Vught een atlas uit met historische kaarten van Vught …