Foto: Marco Magielse

Woonstichting Charlotte van Beuningen stelt huurverhoging uit

Door de coronacrisis kunnen huurders van Woonstichting Charlotte van Beuningen het moeilijk hebben, ook financieel. In overleg met de Huurders Belangenvereniging is daarom besloten de jaarlijkse huurverhoging dit keer niet op 1 juli, maar op 1 oktober in te laten gaan.

Woonstichting Charlotte van Beuningen wil graag oog hebben voor haar bewoners. Zeker ook in deze tijd. Sommige mensen voelen zich eenzaam en soms zijn ook de inkomsten flink gedaald. Om in contact te blijven nu de ontmoetingsruimten noodgedwongen gesloten zijn, heeft de woningstichting verschillende initiatieven ontplooid. Zo worden iedere week ‘muzikale lichtpuntjes’ gebracht bij de Vughtse woongebouwen. Hiervoor ontving Woonstichting Charlotte van Beuningen onlangs een mooie bijdrage van het Oranje Fonds. Samen met vrijwilligers worden kleine attenties naar bewoners op leeftijd gestuurd. Ook worden zij regelmatig gebeld door medewerkers om te vragen hoe het met ze gaat. Daarnaast kunnen huurders het doorgeven als zij bijvoorbeeld een jarige in het zonnetje willen zetten.

Financieel
Om te laten zien dat ook op financieel gebied meegedacht wordt, is in overleg met de Huurders Belangenvereniging besloten om de jaarlijkse huurverhoging niet op 1 juli 2020, maar op 1 oktober 2020 in te laten gaan. De huurders van Woonstichting Charlotte van Beuningen krijgen hierover binnenkort een brief met meer uitleg. Het uitstellen van de huurverhoging zal niet voor iedereen voldoende zijn. De woonstichting vraagt daarom al sinds het begin van de coronacrisis aan huurders die in de problemen komen om zo snel mogelijk contact op te nemen. Samen kan dan naar een oplossing gezocht worden.

Kijk ook bij

Robotica-team Gymnasium Beekvliet wint scrimmage

Het robotica-team van Gymnasium Beekvliet (Panic Attack) is in de landelijke voorrondes van de First …