Winterschoolactiviteiten in januari

Vanaf 8 januari gaat de Winterschool van start met haar activiteiten voor 55-plussers in de gemeente Vught.

Sportief bezig zijn
Als de feestdagen achter de rug zijn, volgt vaak een lange, rustige maand januari. Met de Winterschool hoeft de maand januari echter niet saai te zijn. Er valt van alles te beleven en te doen. Misschien vind je het fijn om eens lekker te bewegen na al dat eten en zitten tijdens de feestdagen. Schrijf je dan in voor een lange winterse wandeling met erwtensoep. Of kom kennismaken met koersbal; een soort jeu de boules, dat je speelt op een mat in Huize Elisabeth. Houd je van midgetgolf? Dan is klompjesgolf iets voor jou! Het is vergelijkbaar met midgetgolf, maar dit spel speel je binnen, waar het lekker warm is.

Bijzondere bestemmingen
In Vught en de nabije omgeving valt weer genoeg te bekijken. Je kunt een kijkje nemen achter de schermen bij de Brandweer, met tips over de brandveiligheid in huis. Of het kloosterhotel ZIN bekijken, waar de sfeer van het kloosterleven nog steeds voelbaar is. Er is ook een interessante rondleiding door het Zwanenbroedershuis, waarin de Lieve Vrouwe Broederschap is gevestigd. In het Brabants Historisch Informatie Centrum krijg je eerst een rondleiding. Daarna mag je in de archieven duiken om informatie over je voorouders te zoeken. Ook erg interessant is de lezing over Sterrenkunde, waarin verteld wordt over zwarte gaten in het heelal.

Dr. Zhivago
Evenals vorig jaar wordt er op een zondagmiddag een gezellige filmmiddag aangeboden. Je kunt dan heerlijk wegzwijmelen bij de romantische klassieker Dr. Zhivago. Een film met Omar Sharif, Geraldine Chaplin en Julie Christie. Na afloop is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een winters stamppottenbuffet.

Inschrijven
Je kunt het programma bekijken via de website van ABZ of Ouderen Samen. Aanmelden voor de activiteiten kan via de website www.abzvught.nl of door het inschrijfformulier in te vullen dat in de papieren brochure zit. De brochures liggen o.a bij DePetrus, Heuvel 2 in Vught.

Kijk ook bij

Speelgoedbank Vught bezorgt aan huis

In verband met de coronamaatregelen is de Speelgoedbank helaas nog steeds gesloten. Om kinderen in …