Winnie Sorgdrager nieuwe voorzitter International Vocal Competition

International Vocal Competition (IVC) organiseert sinds 1954 jaarlijks beurtelings een opera, oratorium en LiedDuo-concours. Het bestuur van IVC stond de afgelopen jaren onder voorzitterschap van Roderick van de Mortel. Met grote ondersteuning en zijn uitgebreide kennis loodste hij het concours op succesvolle wijze door de afgelopen periode. Van de Mortel neemt per 20 februari 2022 afscheid als bestuursvoorzitter. Hij draagt het voorzitterschap over aan Winnie Sorgdrager.

Roderick van de Mortel is sinds 2007 voorzitter en lid van het bestuur van de IVC. Als oud-wethouder cultuur van ’s-Hertogenbosch en burgemeester van Vught heeft hij zijn bestuurlijke kennis en kunde ingezet om subsidies te werven en veilig te stellen. Hij heeft de IVC met visie en beleid een stevig fundament gegeven voor de toekomst. Van de Mortel: “Ik hoop oprecht, dat de nationale, provinciale en lokale overheid samen met het bedrijfsleven blijven inzien wat voor een uniek concours de IVC is en hoe belangrijk dit instituut is voor jonge zangers en zangeressen van over de hele wereld.” Roderick van de Mortel nam onlangs het voorzitterschap van de Vereniging Sociëteit Casino op zich. In juni 2022 zal tijdens het Opera I Oratoriumconcours officieel afscheid van hem worden genomen.

Winnie Sorgdrager
Juriste Winnie Sorgdrager was onder andere procureur-generaal bij het OM, minister van Justitie, lid van de Raad van State en voorzitter van de Raad voor Cultuur. Sinds 2018 is zij minister van staat. Winnie Sorgdrager – zelf amateurmuzikant – was eerder bestuursvoorzitter van Asko Schönberg. Zij zit momenteel de commissie voor die adviseert over diversiteit en het tegengaan van grensoverschrijdend gedrag in de culturele en creatieve sector. IVC ziet in haar een bekwame voorzitter met kennis van de bestuurlijke omgeving en de culturele sector. Sorgdrager: “Ik zie uit naar de samenwerking met de IVC; de menselijke stem is nog altijd het meest natuurlijke instrument!”

Kijk ook bij

Gijs Decates uit Vught wint NK Striptekenen

Gijs Decates (2011) uit Vught heeft zondag 24 september het Nederlands Kampioenschap Striptekenen in zijn …