Mooni van Tichel (©Kim van der Weerden)

Winnaar De Troffel 2021 bekend

De Troffel is de stimuleringsprijs van Festival Cement die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste concept voor een voorstelling, performance of tekst van een beginnend maker.

Uit de 84 inzendingen werden door een leescommissie acht concepten geselecteerd, waarvan de makers op maandag 22 maart hun plannen pitchten aan de jury. De jury bestond dit jaar uit Sabine Pater (Oerol Festival Terschelling), Liet Lenshoek (Likeminds Amsterdam) en Ioana Tudor (De Generator Leiden). De jury heeft unaniem één winnaar gekozen.

Met veel plezier maakt de jury bekend dat De Troffel 2021 gewonnen is door Mooni van Tichel – Lacking Reason. Uit het juryrapport: “De jury is erg onder de indruk van het diep gelaagde feministische concept van Mooni van Tichel, Lacking Reason. Van Tichel laat zien dat ze een vernieuwend intellectueel concept weet te vertalen naar een krachtige theatrale wereld. Met haar pitch heeft ze het vertrouwen gegeven dat ze een intense, grensoverschrijdende en bruut poëtische, apocalyptische dansperformance/sci-fi concert gaat brengen.”

De Troffel is een prijs van € 7.500 waarmee jonge theatermakers financiële ondersteuning krijgen om hun winnende projectplan verder uit te werken. Ook ontvangt de winnaar de uitnodiging om de voortgang of realisatie van zijn of haar plan te tonen tijdens Festival Cement 2022.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …