Marilou Nillesen met Wim Daniëls en reisgezelschap (Foto: BHIC)

Wim Daniëls neemt je mee naar Italië

Wat is de aantrekkingskracht van een boek dat 500 jaar geleden werd geschreven? En hoe raakt een Brabants dorp vijf eeuwen later hiervan in de ban? Dit en nog veel meer kom je te weten in de nieuwe tweedelige podcastserie ‘Tijdreizen met Wim Daniëls’, waarin host Marilou Nillesen van het Brabants Historisch Informatie Centrum in ‘s-Hertogenbosch op reis gaat met Wim Daniëls. Deze Brabantse taalkundige en schrijver vertelt over zijn passie voor zijn voorganger van vijf eeuwen terug: de taalkundige Arnoldus van Eyndhouts, alias Arlenius. En als luisteraar kun je als het ware mee op reis! De eerste aflevering staat vanaf 5 juni 2023 online.

Lijkt het je leuk deze reis te volgen? Dat kan! Via je favoriete podcastapp of via bhic.nl/podcast stap je als luisteraar ook in de bus en ontmoet je andere mensen uit het reisgezelschap van Wim Daniëls. Waarom gaan zij mee met deze missie? Vanzelfsprekend praat Wim je helemaal bij over deze Arlenius zelf: over zijn herkomst, over zijn tijd in Italië en vooral: over wat Wim heeft met deze illustere voorganger. En waarom hij dat ene boek in handen probeert te krijgen. In deel 2: ‘De geur van Arlenius’ ga je mee naar het antiquariaat van Roberto Cosi, in hartje Florence. Je bent getuige van de overdracht van het boek én van de verrassing die het Brabantse gezelschap in het antiquariaat staat te wachten. En hoe inwoners van Aarle-Rixtel zelf reageren op de komst van het boek van hun eeuwenoude dorpsgenoot? Je hoort het allemaal in deze podcast. Klaar voor vertrek? Oortjes in of koptelefoon op … druk op play en dwaal mee!

De tweedelige podcast ‘Tijdreizen met Wim Daniëls’ is een podcast van ‘Het geheugen van Brabant’ in samenwerking met Wim Daniëls; voor iedereen die van mooie verhalen en geschiedenis houdt. De eerste aflevering staat vanaf 5 juni 2023 online, aflevering 2 vanaf 19 juni 2023. Je kunt deze podcastserie luisteren via je favoriete podcastapp of via www.bhic.nl/podcast.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …