Wilt u hulp bij het gesprek met de gemeente?

Vraagt u huishoudelijke hulp, vervoersvoorziening, hulpmiddelen of woningaanpassing aan bij de gemeente Vught? Of krijgt u een nieuwe indicatie? Dan hebt u recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. U kunt een beroep doen op ondersteuning door deskundige vrijwilligers die hiervoor zijn opgeleid. De ondersteuning is gratis en onafhankelijk. De cliëntondersteuner staat voor uw belang!

Bent u aangewezen op zorg en/of ondersteuning door de gemeente? De cliëntondersteuner zorgt ervoor dat u er niet alleen voor staat. De cliëntondersteuner helpt u om uw hulpvraag goed in kaart te brengen, bespreekt hoe het proces van de aanvraag verloopt, geeft een toelichting op de regelgeving en de procedure. Desgewenst is de cliëntondersteuner aanwezig bij het gesprek met de gemeente. Later controleert hij (of zij) ook of het verslag van het onderzoeksgesprek correct is. Dat is belangrijk, want op basis van dit verslag bepaalt de gemeente welke hulp of hulpmiddelen u krijgt. De cliëntondersteuner kan ook helpen bij het maken van bezwaar tegen een beslissing van de gemeente.

Waar vindt u de cliëntondersteuner?
Hebt u moeite om zorg en/of ondersteuning te regelen als dat nodig is? Kunt u – eventueel naast de steun van een familielid of een voor u bekend persoon – hulp gebruiken bij het aanvragen van een voorziening van de gemeente of bij het voeren van een keukentafelgesprek? De cliëntondersteuners van Ouderen Samen en van de KBO komen bij u aan huis. Cliëntondersteuning is gratis. Maak een afspraak via Welzijn Vught: 073-656 53 50 of per e-mail: info@ouderensamen.nl.

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …