Cover brochure behorende bij de voorstelling Ariadne auf Naxos van Nederlandse Reisopera (© Marco Borggreve)

Willem Twee en Theater aan de Parade slaan handen ineen voor de mooiste klassieke muziek

Ingezonden mededeling

In Den Bosch klinken aankomend theaterseizoen de meest betoverende klanken. Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst presenteren met trots hun gezamenlijke aanbod klassieke muziek voor seizoen ‘24-’25. Beide instellingen hebben weer het onderste uit de kan gehaald en de meest succes- en talentvolle solisten, ensembles en orkesten uit binnen- en buitenland uitgenodigd om hun klanken ten gehore te brengen. Om deze bijzondere samenwerking te bezegelen, lanceren de instellingen dit jaar samen een brochure waarin het volledige aanbod is opgenomen. De kaartverkoop voor alle concerten in deze brochure is gestart.

Genieten van oude muziek, barok, romantiek, classicisme, hedendaagse muziek en gloednieuwe meesterwerken is een zekerheid aankomend cultureel seizoen. Voor elk concert werd het optimale podium gezocht om zo een onvergetelijke ervaring te kunnen bieden. Zo wordt Den Bosch een ware hotspot voor de klassieke muziek liefhebber. In het aanbod vindt men ook samenwerkingen met andere culturele partners zoals November Music en IVC.

Samenwerking en brochure
De missie van beide instellingen is de stad te verrijken met het allermooiste aanbod. Daarom sloegen ze de handen ineen en hebben een gezamenlijke brochure gemaakt die eraan bijdraagt dat het genre nieuw elan krijgt. De samenwerking komt niet alleen tot uiting in de brochure, maar ook in het delen van één programmeur specifiek voor het genre klassieke muziek. Gert Gering heeft zich na zijn studie toegelegd op het programmeren van klassieke muziek. Kenmerkend voor hem als programmeur is dat hij zich niet laat leiden door hokjes of conventies. Dat ziet het publiek ook terug in het programma waarin een aantal bijzondere cross-overs tussen genres te vinden zijn.

Voor doorgewinterde liefhebber én nieuwsgierige nieuwkomer
De wereld van klassieke muziek is voor iedereen, of je nu doorgewinterde liefhebber bent of nieuwsgierige nieuwkomer. Het aanbod van dit seizoen biedt voor ieder wat wils. Programmeur Gert voedde ons met een aantal tips. Fijne cross-overs Lavinia Meijer en Duda Paiva met Animalia Paradoxa, en is Amsterdam Sinfonietta & ISH Dance Collective met Het Barre Landi en het programma An evening with Bryce Dessner. De drummer van de band The National nodigt dierbare muziekvrienden uit. Ook vooraanstaande koren als The Sixteen en Continuum Ensemble maken hun opwachting en zijn van ongekend niveau en onevenaarbaar. Pianiste Marie François brengt een ode aan Chopin en ook het talentvolle Isodore String Quartet mag niet gemist worden. Daarnaast tipt Gert graag nog Pieter de Graaf. De pianist onderzoekt in Day & Night, a Tapestry of Life de uitersten van zijn emoties. Het concert maakt deel uit van de nieuwe serie NEO, waar hedendaagse muziek en gloednieuwe meesterwerken in ondergebracht zijn.

Kom en geniet van de topklassiekers die nú in verkoop zijn. Ga naar theateraandeparade.nl en willem-twee.nl en reserveer voor de mooiste concerten en mis de kans om getuige te zijn van wereldklasse optredens niet.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …