Home / Algemeen / Wijkpunt DePetrus geopend
Patisserie De Rouw
Saskia Heijboer overhandigde het Wijkpunt-logo aan Hans Jager van Stichting DePetrus

Wijkpunt DePetrus geopend

Vorige week is Wijkpunt DePetrus van start gegaan. Saskia Heijboer, wethouder WMO, zorg, welzijn en gezondheid, overhandigde het Wijkpunt-logo aan Hans Jager van Stichting DePetrus. Een wijkpunt is een plek waar je makkelijk terecht kunt om andere mensen te ontmoeten, voor leuke activiteiten of om vragen te stellen. Die vragen kunnen over van alles gaan: hoe kan ik zelfstandig (blijven) wonen, opvoeding, financiële zorgen, mobiel blijven, enz. Iedere dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur kan Ellen Aarts je in DePetrus ondersteunen om daarin je weg te vinden.

Een van de activiteiten van Wijkpunt DePetrus zal een vaste spelletjesmiddag op donderdagmiddag zijn. Saskia Heijboer en Hans Jager speelden als aftrap daarvan een partijtje sjoelen. De activiteiten zullen steeds verder uitgebreid worden. Mooi meegenomen is dat er in DePetrus op dinsdag al ondersteuning gegeven wordt op computergebied en je er op die dag terecht kunt met vragen over dementie bij de geheugenbibliotheek. Daarnaast zijn er in DePetrus natuurlijk de hele week allerlei boeiende activiteiten. Lees het op www.depetrus.nl.

Wens
Wethouder Heijboer is ontzettend blij met het nieuwe wijkpunt: “Vanaf de opening was Wijkpunt DePetrus een wens van de gemeenteraad. Hoe mooi is het om hier in DePetrus, waar zoveel partijen elkaar al gevonden hebben, nu ook de gemeente met Wegwijs+ er bij te hebben.” Er is in Vught al een aantal andere wijkpunten: De Rode Rik, Woonzorgcentrum Theresia, Huize Elisabeth, Visio De Vlasborch en de Vughtse Sportclub Prins Hendrik.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

High tea bij het Lambertuspodium op 29 februari

Op zaterdag 29 februari vanaf 15.00 uur verzorgt het Lambertuspodium een bijzondere high tea in …