Wie stelt op zondag 30 juni zijn tuin open?

Zondag 30 juni is er weer een kans om een aantal, bijzondere, leuke tuinen te bezoeken in Vught, Cromvoirt en Helvoirt, want dan wil burgerinitiatief KANT de vijfde opentuinenroute houden. Het wordt al een mooie traditie. KANT zoekt nu bij voorkeur tuinen in het teken van de ‘levende bodem’, het jaarthema 2024.

Een gezonde bodem is een voorwaarde voor een mooie en gezonde tuin. Hiervoor is KANT op zoek naar tuinen waar de eigenaar iets kan laten zien wat hij of zij doet aan een gezonde bodem. Denk aan een composthoop, een regenwormenhotel, afkoppeling van de regenpijp, een wadi, bedekken van de bodem met natuurlijke materiaal (mulchen) of misschien de aanleg van een groentetuin met de no-dig methode. Zo’n no-dig moestuin wordt op de bestaande grond aangelegd op karton met een flinke laag compost. Wellicht hebt u nog iets anders gedaan voor een goede bodemstructuur. De grootte van de tuin is niet belangrijk. Elke tuin waarin een gezonde, levende bodem aandacht krijgt en die kan inspireren is welkom.

Aanmelden
KANT roept iedereen op die een tuin heeft waarin iets te vertellen valt over goede voorbeelden of die gewoon gezien mag worden om zich aan te melden om op zondag 30 juni mee te doen. Openstelling van 10.00 tot 17.00 uur of een deel daarvan. Wanneer u uw tuin open wilt stellen dan kunt u dit – graag voor 2 juni- melden via: welkom@welkombijkant.nl. KANT zoekt ook tuineigenaren bij wie enkele bodemonderzoeken en -proefjes gedemonstreerd mogen worden.

Actief worden voor KANT
KANT is ook op zoek naar personen die actief willen worden om steeds meer mensen te betrekken bij een groen Vught. De kerngroep van KANT nodigt u uit mee te doen. Wilt u meehelpen aan een activiteit of weet u een goede activiteit waar u aandacht aan wilt besteden? Kijk eens op www.welkombijkant.nl, daarop staan meerdere tips, van makkelijke tot moeilijkere maatregelen om uw tuin klimaatvriendelijker te maken. U kunt contact met KANT opnemen via welkom@welkombijkant.nl of telefonisch via 06-40326440.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …