Wethouder Pennings geeft startsignaal bouw Kapel Glorieux

Dinsdagmiddag 19 juni gaf Wethouder Pennings het feestelijke startsignaal voor de bouw van zes appartementen in de kapel achter het oude Mariaoord. Dit vormt het sluitstuk van de bouwactiviteiten waarbij de kloosterschool is getransformeerd naar een unieke woonomgeving met bijna 60 woningen.

Direct achter het Reeburgpark liggen enkele fraaie monumenten zoals de oude school met kapel. In de afgelopen jaren zijn op Park Glorieux 43 appartementen en 8 woningen gerealiseerd en de Vughtse ontwikkelcombinatie Vrijborg – Nico de Bont laat met dit project zien dat met visie en geduld religieus erfgoed succesvol te herbestemmen is.

De kapel raakte steeds verder in verval en in het voorjaar van 2016 is architect Steven Woudstra gevraagd een nieuw ontwerp te maken. Hij heeft meerdere kerken herbestemd en zijn ontwerp werd enthousiast ontvangen door de monumentencommissie. In dialoog met de eigenaren van de appartementen in het bestaande monument is een ontwerp ontstaan dat past op deze bijzondere plek.

“Blijf in gesprek, ga de dialoog aan en zorg voor een flexibel ontwerpproces”, aldus Mark Hassink, namens Vrijborg en Nico de Bont. “Wees bereid elementen uit je plan los te laten en nieuwe ideeën toe te voegen. Lokale kennis is ook belangrijk, uiteindelijk dien je hetzelfde belang: voorkomen dat een historisch gebouw in verval raakt middels een tweede leven.” De herontwikkeling is een succes: vijf van de zes appartementen zijn verkocht nog voordat de bouw start. Wethouder Pennings is blij met de invulling van de laatste vlek op Park Glorieux en hij wenste de bouwer succes en de toekomstige bewoners veel woongenot.

Interieur

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …