WensAmbulance Brabant, voor een bijzondere wens

WensAmbulance Brabant biedt mensen die terminaal ziek zijn en niet of nauwelijks meer kunnen lopen of staan, de mogelijkheid om toch nog een keertje een voor hen favoriete plaats of plek te bezoeken. Denk dan aan een familiebezoek of nog een keer naar het ouderlijk huis.

Gezamenlijk koffiedrinken met de maatjes van de voetbalclub, naar de St.-Janskathedraal in Den Bosch, een bezoek aan het Rijksmuseum of gewoon een samenzijn met je familie, vrienden en of kennissen behoren ook tot de mogelijkheden. WensAmbulance Brabant voert met vier ambulances en tweehonderd vrijwilligers ruim vijfhonderd wensen per jaar uit. De wensen komen vooral uit Brabant, en mensen uit aangrenzende regio’s waar nog geen wensambulances staan, kunnen ook een beroep op de stichting doen.

Geen kosten
Aan de uitvoering van de wens zijn geen kosten voor de zieke verbonden; dit is mogelijk door spontane acties van scholen en verenigingen. Ook bedrijven, particulieren en supermarkten schenken de benodigde gelden. Omdat er geen betaalde krachten zijn, kan ondanks de hoge autokosten toch low-budget gewerkt worden. Dit keer doneerde Jumbo Vught met zijn klanten WensAmbulance Brabant 298 euro via een statiegeldactie, waardoor de Wensambulance weer twee gratis ritten kan aanbieden voor zieke inwoners van Brabant.

Kijk ook bij

Pilotenhulp en de vooroorlogse Werkliedenvereniging

In de meest recente uitgave van ‘Schatten van Vught’ vertelt Wieke Schrover over een dramatische …