Welke VCA-cursus past bij mij?

Ingezonden mededeling

Het volgen van een cursus VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) is belangrijk in bepaalde sectoren omdat veiligheid, gezondheid en milieu hier hoog in het vaandel staan. Het behalen van een VCA-diploma toont aan dat de medewerker of leidinggevende kennis heeft op deze gebieden en in staat is om veilig en gezond te werken. In sommige gevallen stellen werkgevers het verplicht om een VCA-diploma te hebben om op een locatie te mogen werken. Daarom bestaan er verschillende VCA-cursussen die je kunt volgen, waaronder de Basisveiligheid (B-VCA), Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA) en Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden (VIL-VCU). Hieronder lees je wat deze cursussen precies inhouden!

Basis VCA
De B-VCA cursus is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn op locaties waar risicovolle werkzaamheden plaatsvinden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan bouwplaatsen, werkplaatsen en fabrieken. Deze cursus is gericht op het bijbrengen van basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Kijk hier voor meer informatie over de B-VCA cursus.

VOL-VCA
De VOL-VCA cursus is bedoeld voor leidinggevenden zoals ploegleiders, werkvoorbereiders en uitvoerders. Deze cursus is gericht op het vergroten van kennis over veiligheid, gezondheid en milieu, zodat leidinggevenden hun medewerkers beter kunnen aansturen en begeleiden op de werkvloer.

VIL-VCU
De VIL-VCU cursus is bedoeld voor intercedenten van uitzendbureaus die personeel regelen voor bijvoorbeeld bouwbedrijven. Het doel van deze cursus is om kennis te vergroten over de wet- en regelgeving rondom veiligheid, gezondheid en milieu in de uitzendbranche. Daarnaast richt deze cursus zich op het herkennen van risico’s en het nemen van preventieve maatregelen.

Waar kan je de cursussen volgen?
VCA cursussen kun je bij In1keerVCA volgen op diverse locaties door het hele land. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt te vinden. Een ervaren docent zal de training verzorgen en daarnaast is er uiteraard ruimte om zelf vragen te stellen. Je wordt ook optimaal voorbereid op het examen dat aan het einde van de cursusdag zal plaatsvinden. Daarnaast kun je ook online een e-learning module volgen. Dit kun je dan op je eigen tempo doen. Verder is het bij In1keerVCA ook mogelijk om een incompany VCA-cursus bij jouw bedrijf te organiseren. De docent komt dan bij jouw bedrijf of organisatie langs om de cursus te verzorgen en dit is dus ideaal als er meerdere werknemers zijn die een VCA-certificering moeten halen. Een onafhankelijke examinator zorgt ervoor dat er laptops met een internetverbinding klaarstaan waar de examens op kunnen worden afgenomen.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …