Welke tekst zou jij op je tas laten zetten?

Ingezonden mededeling

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ is misschien wel de meest geziene tekst die afgebeeld staat op onder andere mokken, shirts, kaarten en tassen. Zogenaamd van Pipi Langkous. Altijd leuk.

Een tekst op een tas is echter niet zomaar gevonden. Juist omdat je er zo duidelijk mee ‘te koop’ loopt, is het belangrijk dat het een strakke, heldere, aansprekende en vooral inspirerende tekst is. Eens kijken wat er zoal rondloopt.

Deze tekst kan prima op een luiertas
Loesje en Plint kunnen er natuurlijk wat van. En ook RUMAG mag er wezen. Je moet ervan houden, maar die laatste kunnen nogal eens scherp zijn. Maar ‘Blaat het niet, dan schaapt het niet’ van Loesje is van een heerlijke onschuld. Die kan prima op een luiertas!

De Rumag-tekst: ‘niet iedereen hoeft je chill te vinden, niet iedereen heeft smaak’ is een lekkere tekst die je zelfs naar kantoor wel kunt dragen. Een idee om deze op je T-shirt te zetten? Mocht je nu op een kantoor werken waar het T-shirt not done is en iedereen in maatkostuum rondloopt, zou je nog kunnen overwegen je tas ermee te laten bedrukken. Gaat een beetje ver misschien, maar met een heuptas heren met zo’n kekke uitspraak erop, kun je jezelf van de rest onderscheiden.

Op een anti-diefstal rugzak kan die tekst over die Porsche
‘Alles wat je aandacht geeft groeit’ is een wat spirituele regel die best wel kan. Als je het ermee eens bent tenminste. Het zou op een businesstas niet misstaan, maar ook je boodschappentas kan wel zo’n bericht gebruiken. En misschien jijzelf ook wel. Evenals ‘zorgen moet je doen, niet maken’.

De ontwerpers van deze oneliners, lijken behoorlijk creatief en vindingrijk in hun spreuken die uit het leven gegrepen zijn. Knappe koppen! Niet alles hoeft immers een Toon Hermans-toontje te hebben, soms mag het best even confronterend zijn.

Nog een paar dan: ‘mediatraining voor politici: leugopedie’. En wat te denken van: liever prettig gestoord dan verschrikkelijk gewoontjes’ van Loesje. Heerlijk toch! Rumag steelt de show met: ‘hoe lang ben je al in quarantaine? 10 kilo’. ‘Snap je wat ik bedoel? Nee, jij?’ is er wel eentje voor een op anti diefstal rugzak. Of deze: ‘geld maakt misschien niet gelukkig, maar ik huil liever in een Porsche dan in een bus’. Zou het ze afschrikken?

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …