Weleda City Spa in Van der Valk Vught

Kracht van de natuur doorgeven aan de mens

Laat je eens heerlijk in de watten leggen! Je kiest een etherische olie uit, een heerlijke geur die bij jou past. Dan ga je lekker liggen op een zeer comfortabele, verwarmde stoel voor een ontspannende, weldadige massage. Er volgt een ademhalingsritueel om de etherische olie het juiste effect te laten bereiken. Elke olie heeft een andere werking. Zo kom je in de mood waarin je graag wil zijn. Het begin en het einde van deze behandeling worden gemarkeerd door wiegen en het geluid van een klankschaal. Het wiegen maakt deze behandeling uniek.

Door Ada Imming

Deze massages maar ook de gezichtsbehandelingen kunnen vanaf 25 juni geboekt worden bij Weleda City Spa bij Van der Valk in Vught. Van der Valk Vught is het eerste hotel in Nederland waarin een Weleda City Spa gevestigd is en daar is general manager Peter Raaijmakers heel trots op. Het hotel werkt aan een totaalpakket voor zijn gasten. Het zwembad is omgetoverd in een fitnessruimte en behalve Weleda City Spa komen er een fysiotherapeut, een nagelstudio en een kapper, allemaal via dezelfde ingang. “Dat maakt het voor mensen gemakkelijk en overzichtelijk”, vertelt Peter Raaijmakers. Er zijn ook nog plannen voor een sauna en een stoombad. “Wij willen meer bieden dan eten en drinken. Dat kan in bijvoorbeeld een arrangement, maar ook voor gasten die hier een weekend zijn of een vergadering bij ons hebben. Zo bieden we een fijne break-out voor onze gasten, maar we zijn er ook voor Vught en de regio.” Wie het leuk vindt, kan naast het terras ook nog een spelletje jeu de boules spelen of een elektrische scooter huren om de omgeving te verkennen.

Puur natuur
Weleda City Spa is gevestigd op vier andere plaatsen in Nederland: Den Haag, Rotterdam, Oegstgeest-Leiden en Amsterdam. Weleda biedt een 100% natuurlijke huidverzorging. “Het is puur natuur. Er worden geen chemische stoffen aan toegevoegd”, vertelt Kirsti Huizinga, marketingmanager van Weleda. “Wij investeren ook in biodiversiteit bij onder meer Naturalis en Natuurmonumenten. Wij hebben een samenwerking met hen om de biodiversiteit te versterken, zodat de plantenwereld intact blijft én vergroot wordt. Wij zijn zelf ook natuur en daarom moeten we onszelf niet verwaarlozen. Wij willen meer mensen met ons merk laten kennismaken. Ik kan er uren over praten over hoe dat allemaal in zijn werk gaat. We hebben 350 schoonheidsspecialisten die allemaal met Weleda werken en ook veel masseurs. Weleda bestaat dit jaar 100 jaar en deze filosofie hebben we altijd als basis gehad.”

Inrichting
Ook aan de inrichting van de salons is veel aandacht besteed en met name om deze zo natuurlijk mogelijk te houden met hout, bamboe, papier en klei. Ook de aardetinten passen bij de natuurlijke uitstraling en zorgen voor gepaste rust. Wie een sportmassage wil of een hotstonemassage kan daarvoor binnenkort ook weer terecht. Tevens is er de grootste zorg voor privacy en comfort.
De gezichtsbehandelingen zijn er niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen en jongeren. “Er wordt gewerkt vanuit de persoon, dus een holistische behandeling waarbij de hele mens centraal staat”, zegt Kirsti Huizinga. Alles volgens een strak protocol dat voorgeschreven is door Weleda. De 100% natuurlijke Weleda-verzorgingsproducten zijn op veel plekken in Nederland te koop, zoals bij Etos, Holland & Barrett en veel andere winkels, maar dus ook in de Weleda City Spa in Vught.

Missie
De vestiging in Van der Valk Vught is de eerste onder de grote rivieren. Ongeveer 2,5 jaar geleden is Marc van Boven, algemeen directeur van Weleda Benelux, gestart met de gesprekken met Van der Valk over waar de komende jaren in meer hotels de Weleda City Spa uitgerold gaat worden. “Daarmee zetten we een grote stap richting landelijke dekking en daarnaast gaan we deze wellnessbeleving vanaf de zomer ook in België aanbieden. Het is onze missie om de kracht van de natuur door te geven aan de mens.” De behandelingen worden uitgevoerd door een gediplomeerd team van experts.

Op 24 juni is de officiële opening en vanaf 25 juni kan er geboekt worden. Op de website is alle informatie te vinden.

Kijk ook bij

Inspiratiefestival Het Verhaal van Franciscus

Ingezonden mededeling Op zondag 22 oktober houden de Franciscaanse Beweging en Stadsklooster San Damiano een …