Joost van Brunschot. Hij heeft MS en wandelt elke dag, vaak met een wandelmaatje.

Wekelijkse wandel- of fietschallenge voor Brabanders met beperking of aandoening

Om mensen met een beperking of chronische aandoening te stimuleren te gaan wandelen of fietsen én om het bewegen leuker te maken, organiseren Uniek Sporten Brabant (onderdeel van BrabantSport) en Uniek Sporten De Meierij deze zomer wekelijkse challenges. De challenges zijn uit te voeren tijdens een wandel- of fietstocht en deelnemers maken iedere week kans op leuke prijzen.

Elke maandag een nieuwe challenge
Van 13 juli tot en met 14 september staat er iedere maandag een nieuwe challenge op www.unieksporten.nl/brabant/challenges. De challenges zijn laagdrempelig en kunnen uitgevoerd worden tijdens een wandel- of fietstocht. Denk bijvoorbeeld aan ‘Maak een foto van je eerste wandeling’, ‘Spot een dier tijdens je wandeling of fietstocht’ of ‘Doe mee aan de challenge van een unieke topsporter, die eigenlijk naar de Paralympische Spelen zou gaan dit jaar’. Iedere week worden er één of meerdere prijzen verloot: kookboeken met gezonde recepten, fiets- en wandelgadgets of toegangskaartjes voor een pretpark. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door de partners van BrabantSport.

Gezonde leefstijl belangrijker dan ooit
Regelmatig wandelen of fietsen is goed voor hart- en bloedvaten, het verhoogt de weerstand en het draagt bij aan een goed humeur en een gezonde leefstijl. En een gezonde leefstijl is nu belangrijker dan ooit. Bovendien is wandelen en fietsen laagdrempelig en kun je het overal en op je eigen niveau doen. De challenges zorgen voor een extra stimulans om iedere week te gaan wandelen of fietsen.

Gratis beweegadvies
Uniek Sporten De Meierij is één van de zeven sportloketten van Uniek Sporten Brabant. De beweegcoaches van Uniek Sporten De Meierij bieden het hele jaar door gratis hulp aan mensen met een beperking of aandoening bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Op de website www.unieksportenbrabant.nl staan de contactgegevens van alle beweegcoaches. Ook staan daar tips om te beginnen met wandelen of fietsen.

Kijk ook bij

Vughts college geeft correspondentie met BD over gemeentelijke organisatie vrij

Het Vughtse college van B&W heeft de correspondentie met het Brabants Dagblad over de ontwikkelingen …