Presentatrice Hella van der Wijst zoekt vanuit haar woonkamer contact met bekende en minder bekende Nederlanders in het land en muzikant Lars Zebregs speelt verzoeknummers van de ouderen (foto: Wim Roefs)

Wegens succes verlengd: Met je hart matinee bij tv-zender ONS

“Als fysiek contact niet kan, ontmoeten we ouderen via de tv in hun huiskamer!”
Zondag 28 juni, zondag 26 juli, zondag 30 augustus

Wat begon als eenmalig spontaan idee, wordt wegens succes nu een vaste serie op tv-zender ONS: het Met je hart matinee. Hella van der Wijst presenteert vanuit haar eigen huiskamer van 15.30 tot 17.00 een fijn programma met veel muziek, meezingen en koken. Ze maakt beeldverbinding met ouderen in hún huiskamer voor mooie levensgesprekken en muzikant Lars Zebregs speelt verzoeknummers van ouderen. “Als fysiek contact niet kan, ontmoeten we ouderen via de tv in hun huiskamer,” aldus Hella van der Wijst.

Hella, die ook ambassadeur is voor stichting Met je hart, heeft samen met deze stichting deze alternatieve ‘ontmoeting’ in coronatijd bedacht. “Nu onze theatervoorstelling Liefde & TROOST wegens corona stil ligt, kunnen Lars en ik hopelijk op deze manier wat liefde en troost binnen brengen. In het bijzonder bij mensen die gedwongen aan huis gekluisterd zijn.” Normaal worden in 30 gemeenten jaarlijks ruim 15.000 structurele waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen georganiseerd, waarbij ruim 1.200 vrijwilligers betrokken zijn. Daar zijn nu allerlei alternatieven voor bedacht waaronder het Met je hart matinee. Sabine Pool, landelijk manager van stichting Met je hart: “De eerste try-out had bijna 400.000 kijkers, dus ik denk dat we veel van onze ouderen, maar ook ouderen die ons nog niet kennen, een plezier doen door het Met je hart matinee te verlengen. Een hart onder de riem in coronatijd en het doorbreken van het sociaal isolement dat voor veel kwetsbare mensen zoveel groter is geworden. De verlenging was overigens niet mogelijk geweest zonder de warme betrokkenheid en financiële ondersteuning van onze partner SPAR.”

In de uitzending, tussen 15.30 en 17.00 uur, zoekt de presentatrice vanuit haar woonkamer contact met bekende en minder bekende Nederlanders in het land. Heeft ze kleine ontroerende en vrolijke gesprekken met ouderen die op hun manier omgaan met de sociale onthouding en het thuiszitten. Het matinee gaat niet voorbij aan de moeilijke kanten van deze tijd, maar wil vooral ook een positieve noot zijn. Met name voor de ouderen is die soms lastig te vinden. Sabine Pool: “Op deze manier hopen we dat ze zich toch even verbonden voelen met elkaar.”

Met je hart Matinee is te zien op zondag 28 juni, zondag 26 juli, zondag 30 augustus tussen 15.30 en 17.00 uur via televisiezender ONS. ONS is te vinden op kanaal kanaal 50 van ZIGGO en Caiway. KPN, Telfort en XS4ALL stellen kanaal 89 open voor het matinee zodat alle klanten mee kunnen genieten. Ook bij alle andere Nederlandse televisieaanbieders is ONS in het (plus)pakket opgenomen.

Presentatrice Hella van der Wijst is bekend van programma’s als Geloof Hoop en Liefde en Ik Mis Je. Zij wordt terzijde gestaan door zanger en pianist Lars Zebregs met wie Hella het theaterprogramma Liefde en TROOST heeft.

Kijk ook bij

Kleding-, boeken- en platenmarkt Helvoirt met enorm aanbod

Het was 20 maart 1982 dat Harmonie Kunst Adelt de eerste Kledingmarkt hield. Naar een …