Weg met de bladblazer, laat de blaadjes liggen

In het najaar komt de opruimer in de mens naar boven. Dode bloemen moeten de tuin uit, bruine bladeren in de groenbak. Maar, doe uzelf, uw buren, de insecten en de vogels een plezier en (ver)ban de bladblazer. Afgevallen bladeren vervullen namelijk een belangrijke rol voor de bodem, dieren en planten in uw tuin: insecten voor de vogels, winterverblijf voor egels, minder last van droogte én gratis compost.

Daarnaast heeft Duits onderzoek uitgewezen dat de uitstoot van één uur benzinebladblazen gelijk staat aan de CO2-uitstoot die vrijkomt bij een ritje met de auto van Amsterdam naar Sarajevo (1700 kilometer). Door de toevoeging van smeerolie aan de benzine komt er bij de verbranding extreem veel fijnstof vrij. Bladblazers maken een enorme herrie en produceren fijnstof, dat in de longen en het bloed terechtkomt, met mogelijke ontstekingen in vitale organen (hart, hersenen, e.d.) tot gevolg.
Dus wég met de benzinebladblazer! Pak de hark en geniet van de schone lucht om u heen en het geluid van vogels. Mocht u het dan toch niet kunnen laten, gebruik dan een accubladblazer. Deze is wat minder krachtig dan benzinebladblazers, maar is wel geschikt voor de meeste klussen rondom huis. Hij maakt minder lawaai en stoot geen CO2-uit!

KANT
De #LaatZeliggen-campagne wordt uitgevoerd door burgerinitiatief KANT. Te volgen op sociale media via @welkombijkant. Meer lezen over KANT? Kijk op https://welkombijkant.nl.

Kijk ook bij

Zwaluw MO13-1 najaarskampioen!

De meiden van MO13-1 van de Vughtse voetbalvereniging Zwaluw VFC zijn afgelopen weekend kampioen geworden …