Weet u wat u moet doen bij een hartstilstand in uw omgeving?

Er hangen in een aantal buurten van de gemeente Vught nog te weinig AED’s in de publieke ruimte. Hierdoor lopen inwoners onnodig risico bij een hartstilstand! Ook zijn er nog niet genoeg Burgerhulpverleners. Dit zijn vrijwilligers die de reanimatiecursus hebben gevolgd en kunnen worden opgeroepen door 112 als iemand in hun buurt een hartstilstand heeft. Stichting HartVeilig Vught wil daar samen met u verbetering in aanbrengen.

De onvoldoende afgedekte buurten oftewel ‘witte vlekken’ in Vught zijn: Zeeheldenbuurt, Jan van Galenstraat, Taxandrialaan, Pepereind, Udenhoutseweg, Boslaan, De Heun, Molenrijnselaan, Klaproosstraat, Oscar Romerostraat. Stichting HartVeilig Vught wil graag in contact komen met enthousiaste en betrokken bewoners van deze buurten die in hun wijk een AED geplaatst zouden willen hebben en die eventueel ook Burgerhulpverlener zouden willen worden. Graag wil Hartveilig Vught samen met hen de plaatsingsmogelijkheden voor een AED onderzoeken om zodoende hun wijk hartveiliger te maken.

Vindt u hartveiligheid in uw omgeving ook belangrijk? Stuurt u dan een e-mail naar info@stichtinghartveiligvught.nl. Meer informatie kunt u vinden op www.stichtinghartveiligvught.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor een reanimatiecursus.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …