Weer even kind van de natuur in Het Bewaarde Land

Hou je van het bos en wil je je liefde voor de natuur overbrengen op kinderen? Dan is vrijwilligerswerk in Het Bewaarde Land misschien iets voor jou.

Dit is een natuurbelevingsprogramma van IVN Natuureducatie waarbij je met een klein groepje kinderen uit groep 4, 5 of 6 het Brabantse bos ontdekt. De basisschoolklassen worden in groepjes van 5 tot 8 kinderen verdeeld en samen ga je het landschap verkennen met verschillende werkvormen en opdrachten. Als wachter laat je de kinderen bomen beklimmen, hutten bouwen en allerlei planten en dieren leren kennen. Je gaat met de kinderen drie weken achter elkaar één dag (bijvoorbeeld elke dinsdag) naar Het Bewaarde Land. Je geeft een natuurbelevingsprogramma waarbij je ook je eigen inbreng hebt, zodat elke natuurdag weer anders is. Dit programma is leuk en leerzaam voor de kinderen én voor jou. Het IVN heeft hier in de buurt Bewaarde Land-locaties in De Kampina bij Boxtel en De Loonse en Drunense Duinen bij Udenhout.

Als je interesse hebt in dit leuke vrijwilligerswerk en een keer vrijblijvend wilt meelopen met een ervaren wachter om te zien of dit iets voor jou is, kun je een mail sturen naar pimvnes@outlook.com. Je kunt dan ook aangeven of je wilt komen kijken tijdens de opleidingsdag op 26 maart, die in De Kampina bij Boxtel wordt gehouden. Na een dagopleiding en een paar keer meedraaien met een ervaren wachter kun je zelfstandig als wachter aan de slag. Je kunt je dan ook vrijblijvend laten bijscholen voor themaprogramma’s die het IVN je aanbiedt.

Voor meer informatie kun je kijken op www.hetbewaardeland.nl.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …