Watersportvereniging de Pettelaer op zoek naar oud-leden

De Bossche watersportvereniging (WVP) de Pettelaer opende 50 jaar geleden, op 13 maart, voor het eerst de poort naar haar haven aan de Zuiderplas. De vereniging wil graag in contact komen met mensen die in het verleden lid zijn geweest om het jubileum ook met hen te kunnen vieren. “Al die oud-leden hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en groei van onze vereniging. Hoe mooi is het hen te laten zien hoe hun club van toen nog steeds zo actief en springlevend is”, aldus Maurice Mulders, voorzitter van de vereniging. “En als je 50 jaar oud bent, heb je ook echt wat te vieren! Dat doe je niet alleen.”

In dit jubileumjaar organiseert WV de Pettelaer maar liefst 10 verschillende grote en ook kleinere evenementen om stil te staan bij het 50-jarig bestaan. Voor jong en oud. Voor leden en oud-leden. Ook voor buurtbewoners en voor iedereen die van watersport houdt. De aftrap van het jubileumjaar vond plaats op zondag 13 maart met een lustrumborrel voor bestaande leden. Maurice Mulders: “Wat was het fijn om elkaar weer te zien na zo’n lange periode waarin alles stillag door de coronamaatregelen. We rekenden op de vaste kern van leden die altijd wel aanwezig is als er activiteiten zijn. De behoefte om elkaar te zien was blijkbaar zo groot dat we twee keer zoveel leden dan verwacht konden begroeten bij de start van het jubileumjaar.”

Receptie voor leden en oud-leden
Op zaterdag 9 juli houdt de vereniging een grootse receptie in het clubgebouw en bij de haven aan de Zuiderplas. Leden en oud-leden kunnen herinneringen ophalen en de vernieuwde vloot van de vereniging bewonderen. “We vonden onlangs bij de voorbereiding van het jubileumjaar een hele doos vol oude foto’s op de bergzolder van het clubgebouw. Dan zie je de hele geschiedenis van WV de Pettelaer aan je voorbijtrekken. We zouden het zo leuk vinden om daar ook de verhalen van alle oud-leden zelf bij te horen”, zegt Sandy Mulders-Bösel, die medeverantwoordelijk is voor de activiteiten in het jubileumjaar. “We hebben van veel leden ergens nog wel een adres. Veel oud-leden wonen daar echter niet meer. We missen met name van de eerste 30 jaren dat de club bestond, de namen en actuele woonadressen van oud-leden. WV de Pettelaer wil graag met hen in contact komen om hen uit te kunnen nodigen bij de festiviteiten van dit jaar.” Oud-leden kunnen zich bij haar melden via pr@wvdepettelaer.nl.

Watersport in de lift
Watersport in en om ’s-Hertogenbosch nam een enorme vlucht de afgelopen jaren. Windsurfen is bijvoorbeeld weer razend populair onder jong en oud. Maurice Mulders: “Corona heeft zeker ook bijgedragen aan de groei die we als vereniging doormaken. Het lijkt wel of iedereen een nieuwe buitensport zoekt. Daar profiteren wij als vereniging ook van.”

Om aan de groeiende behoeften van de leden te kunnen voldoen investeerde de vereniging het afgelopen jaar flink in nieuw materiaal, zeilboten, surfplanken en sups. Onlangs werd ook de vierde reddingsboot van de vereniging te water gelaten. De nieuwe Optimisten, surfplanken en sups zijn voor de verhuur aan de leden bedoeld en zijn het visitekaartje van de vereniging. Leden en herintreders hoeven zo niet meteen te investeren in de aanschaf van nieuw materiaal. Op woensdag- of vrijdagavond zijn ze welkom voor een warme maaltijd in het clubgebouw en kunnen daarna meteen opstappen en genieten van hun geliefde watersport. Na afloop kan iedereen gezellig napraten op het terras aan de haven met een drankje in de hand bij de vuurkorf. “We nodigen iedereen uit om de sfeer op onze vereniging aan de Zuiderplas te komen proeven. Als de vlaggen in top hangen, staat de poort open!” aldus de voorzitter

Kijk ook bij

Vughts raadslid Dianne Schellekens nummer 2 op lijst D66 Brabant

Dianne Schellekens uit Vught staat hoog op de lijst van D66 Brabant bij de verkiezingen …