Wat zijn de voordelen van een garagevloer coating?

Ingezonden mededeling

Kan je garage wel een update gebruiken? Dit kun je op veel manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gietvloer, maar er zijn nog veel meer opties. Zo kan een garagevloer coating al helpen om deze ruimte een heel andere look te geven. Het aanbrengen van een epoxycoating op je garagevloer biedt tal van voordelen. Deze duurzame coating is snel overschilderbaar door professionals en geeft de epoxy vloer in je garage jarenlang een mooi uiterlijk, veiligheid en duurzaamheid. Enkele van de belangrijkste redenen om te overwegen een epoxycoating op de vloer in je garage aan te brengen, lees je in dit artikel.

Slagvast
Je hoeft je geen zorgen te maken over gevallen gereedschap dat hoeft vloer beschadigt door de coating op je garagevloer. Epoxy hardt uit tot een harde en dikke afwerking. Dit maakt het bestand tegen schokken, chemicaliën en oppervlakteslijtage. Je kunt dus een gereedschapskist slepen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het achterlaten van sporen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over schade als je per ongeluk chemicaliën morst. Zelfs als je slecht omgaat met je vloer, kun je jaren van geweldige looks en slijtvastheid verwachten door de epoxy.

Bedekking
Je kunt scheuren en gebreken in een garagevloer opvullen en repareren. Bij veel methoden komen ze echter gewoon weer terug, erger dan ooit. Verf kan het gebied opvullen, maar het zal het nooit echt verzegelen en de scheur permanent repareren. Een epoxycoating is dik en stevig genoeg om de scheuren en gebreken volledig te vullen en te verwijderen uit de vloer in je garage. De experts kunnen je vloer goed voorbereiden voordat de coating wordt aangebracht, zodat alle scheuren en gebreken worden verholpen. Een polymeervulmiddel wordt gebruikt om scheuren en putjes te vullen, terwijl eventuele oneffenheden kunnen worden gladgestreken met een diamantgereedschap.

Schoonmaken
De garage is de kamer die het over het algemeen het slechtst wordt gebruikt. Vuil van banden wordt naar binnen gehaald. Kinderen rennen er doorheen met sneeuw en modder aan hun voeten. Omdat de garage meestal ook de familiewerkplaats is, kunnen olie, verf en chemicaliën gemakkelijk op de vloer worden gemorst. Met kaal cement en andere coatings kun je een echte puinhoop krijgen. In sommige gevallen zetten vlekken permanent in, hoe snel je alles ook opruimt. Epoxyvloeren zijn anders. Als je epoxy heeft, worden olie, vuil en andere materialen snel en gemakkelijk schoongemaakt. Epoxyvloeren zijn bovendien bestand tegen vocht, stof, vuil en roet.

Uiterlijk
Met een mooie epoxycoating kan je garage een showroom worden. Er zijn een aantal kleuren en texturen om uit te kiezen voor elke smaak. Kies voor decoratieve spaanafwerkingen met de look van graniet, lamellen of een ander oppervlak. Of je kunt kiezen uit een reeks vaste stoffen, met elke tint van neutraal zandbeige tot opvallend blauw, groen of geel. Door de frisse uitstraling oogt de hele ruimte overzichtelijk en gezellig. Met andere woorden, door een garagevloer coating van epoxy aan te laten brengen, zal deze ruimte een stuk mooier worden qua uiterlijk.

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …