Wat u moet weten over motoronderdelen

Ingezonden mededeling

Zonder een motor zul je natuurlijk niets aan je auto hebben. Net zoals de Flintstones zul je dan met je benen het voertuig moeten aandrijven. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus het is zeker noodzakelijk dat er een goed motorblok in je vierwieler zit. Hierbij kan er onder andere gekozen worden voor een exemplaar van Stark Automotive, wat een merk is afkomstig uit Duitsland. In 2013 werd dit bedrijf actief op de Europese markt als het gaat om het produceren van onderdelen voor in de auto. Zo kun je dus inmiddels ook een motor maken van de onderdelen van Stark, waarbij je onder meer de onderstaande componenten van het Duitse merk zult moeten gebruiken.

Brandstofsysteem
Een motor van een auto zal onder meer bestaan uit een systeem voor de brandstof in het voertuig. Onderdelen van het Stark Professional Line brandstofsysteem zuiveren bijvoorbeeld de brandstof tegen bederf. Bovendien zorgen deze componenten voor een hoogwaardige lucht-brandstof-menging, terwijl ze ook continu het brandstofmengsel voeren in het inlaatspruitstuk. Elementen van het Stark Professional Line brandstofsysteem zijn vervaardigd van hoogwaardige moderne materialen met behulp van moderne technologieën. Dit zorgt voor de dichtheid en weerstand van componenten tegen corrosie en hoge druk, wat op zijn beurt de levensduur van het hele systeem aanzienlijk verlengt.

Koelsysteem
Naast een brandstofsysteem zal een motor van een auto natuurlijk ook bestaan uit een koelsysteem. De onderdelen van het Stark Professional Line koelsysteem zijn ontwikkeld met het oog op de eigenschappen van moderne motoren. Ze hebben bovendien een hoge werkefficiëntie. Bij het produceren van de componenten gebruikt het Duitse merk alleen moderne technologieën en apparatuur. Dit maakt het mogelijk om elementen te creëren die zelfs onder extreme omstandigheden efficiënt kunnen werken. Stark werkt constant aan het verbeteren van de onderdelen met aandacht voor elk detail. De motor koelers van Stark Professional Line hebben bijvoorbeeld vinnen met een speciale configuratie, die niet alleen bescherming bieden tegen mechanische schade aan de interieurelementen. Ook maken ze de koeling van de werkvloeistof efficiënter.

Luchtinlaat- en uitlaatsysteem
Ook bestaat een motor uit een systeem voor het in- en uitlaten van lucht. De onderdelen van Stark Professional Line voor dit systeem hebben een aantal voordelen. Zo zijn ze bestand tegen zowel extreem hoge temperaturen als druk. Ook zijn de componenten bestand tegen vervorming, mechanische schade en het effect van de uitlaatgassen. De draden hebben bijvoorbeeld een hittebestendige isolatie, wat tegelijkertijd ook duurzaam werkt. Deze draden zijn bovendien niet vatbaar voor breuken of scheuren. De onderdelen van Stark voor het luchtinlaat- en uitlaatsysteem zijn daarnaast hartstikke efficiënt. Dit komt door de ingebouwde positiesensoren. De uitlaatgasrecirculatiekleppen en smoorkleppen zorgen door de sensoren namelijk voor een nauwkeurige aanpassing van de werkstroom die precies op tijd is. De sensoren en kleppen van het Duitse merk hebben bovendien een geavanceerd design. Ze zijn tevens zeer gevoelig en kunnen snel reageren.

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …