Ward Deckers lijsttrekker PvdA Brabant

De PvdA Brabant heeft op 10 november bekendgemaakt dat Ward Deckers wordt voorgedragen als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023. Hiermee kiest de partij voor iemand met een stevig politiek en maatschappelijk profiel.

Deckers (39) woont met zijn gezin in Vught. Hij is partner bij een organisatieadviesbureau in Utrecht en veelal werkzaam in het ruimtelijke domein. In Vught is hij tevens voorzitter van de lokale PvdA-GroenLinks-afdeling. En hij is toezichthouder in de ouderenzorg. Ward was al in 2011 kandidaat voor de Provinciale Staten en schreef de laatste jaren steevast mee aan de verkiezingsprogramma’s voor de partij. Hij stelt zich nu beschikbaar om de lijst aan te voeren.

Een stap vooruit
“De ongelooflijk complexe opgaven waar de provincie de komende jaren voor staat, dagen mij uit om nu deze stap vooruit te zetten”, aldus Deckers. “Ik denk dan in de eerste plaats aan de wooncrisis in onze provincie. Je zult maar op zoek zijn naar een huis in het dorp of stad waar je bent opgegroeid. Dat is nu niet te doen als je niet minimaal drie keer modaal verdient. En neem de energietransitie; hoe zorgen we dat we niet alleen snel, maar ook betaalbaar in onze provincie de omslag maken naar duurzame vormen van energie? Dit zijn thema’s die vragen om een sterke, daadkrachtige provincie. Een overheid waar de Brabanders op kunnen rekenen. Daar wil ik mij hard voor maken.”

Aanwinst voor de partij
De partij is blij dat Deckers bereid is het lijsttrekkerschap op zich te nemen. Voorzitter Riny van Rinsum: “Het is geen verrassing dat we bij Ward zijn uitgekomen. Met zijn ruime maatschappelijke ervaring zien wij in hem iemand die in staat is een effectieve rol te spelen in het steeds verder gepolariseerde politieke landschap in Brabant.”

Opvolger van Stijn Smeulders
Als lijsttrekker is Deckers de opvolger van gedeputeerde Stijn Smeulders, die heeft aangegeven het lijsttrekkerschap met het oog op de toekomst graag over te dragen. “Met Ward als lijsttrekker is de toekomst van de PvdA Brabant in heel goede handen”, geeft Smeulders aan. “Ward brengt inhoudelijke kennis, bezit verbindend vermogen en is in staat om de PvdA ook de komende jaren relevant te laten zijn in de provinciale politiek.” Smeulders is zelf – mocht de PvdA wederom deel uitmaken van het provinciebestuur – beschikbaar om gedeputeerde te blijven. De ledenvergadering van de PvdA besluit op 19 november over de voordracht van Deckers. Ook worden dan de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma van de PvdA Brabant vastgesteld.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …