Wandeltocht van 4 op 5 mei om vrijheid te vieren

Houd je van wandelen, vind je het fijn om je in te zetten voor je medemens, en onderweg gelijkgestemde mensen te ontmoeten? Dan is deze wandeltocht echt iets voor jou!

Amnesty Brabant viert de Nacht van de Vrijheid van 4 op 5 mei met een sponsorwandeltocht die letterlijk en figuurlijk van het donker naar het licht gaat. De wandeltocht begint ’s avonds met de dodenherdenking op de fusilladeplaats van NM Kamp Vught, en eindigt de volgende morgen bij het Airborne-monument in Eindhoven. De tocht bestaat uit drie delen die op elkaar aansluiten. Een geoefend wandelaar kan zich inschrijven voor méér dan één etappe.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze sponsors zoeken die hen financieel ondersteunen, met een minimale inleg van 25 euro. Eten en drinken onderweg zijn bij dit bedrag inbegrepen. De opbrengst van de tocht gaat in zijn geheel naar de ondersteuning van mensenrechtenactivisten wereldwijd. Mensen die opkomen voor de rechten van minderheden worden vaak bedreigd, mishandeld en vervolgd. Met een langlopend project waarmee Amnesty vorig jaar is gestart, worden deze mensen ondersteund in hun strijd voor gerechtigheid. Denk hierbij aan financiële ondersteuning bij processen, of hulp aan familie omdat de kostwinner onschuldig inde gevangenis is beland. Door middel van de opbrengst van de sponsorloop wil Amnesty Brabant hier een steentje aan bijdragen.

In verband met de organisatie voor en tijdens de tocht is aanmelden verplicht: https://nachtvandevrijheid.amnesty.nl.

Kijk ook bij

Taalvrijwilliger worden?

In de gemeente Vught hebben ongeveer 3.000 inwoners moeite met taal, rekenen of digitale vaardigheden. …