Wandeltocht van 4 op 5 mei om onze vrijheid te vieren

Een mensenleven lang leven we hier op dit kleine stukje aarde al in vrede en vrijheid. We vergeten wel eens dat we het voorrecht hebben om vrede en vrijheid te leven; dat hier het recht op vrije meningsuiting en gelijke behandeling voor iedereen in de grondwet is verankerd.

Om die vrijheid te vieren houdt Amnesty in de Nacht van de Vrijheid van 4 op 5 mei een sponsorwandeltocht die letterlijk en figuurlijk van het donker naar het licht gaat. De tocht van in totaal zestig kilometer bestaat uit drie etappes, die afzonderlijk, of in zijn geheel kunnen worden gelopen. Het tijdschema is als volgt.

Vrijdag 4 mei 19.00 uur: Vertrek vanaf NM Kamp Vught naar de dodenherdenking en aansluitend vertrek eerste etappe Vught – Schijndel (16 km). 24.00 uur: Vertrek tweede etappe Schijndel – Gemert (22 km).
Zaterdag 5 mei 06.00 uur: Vertrek derde etappe Gemert – Eindhoven (22 km). Aankomst rond 11.00 uur bij het Airborne-monument, met aansluitend een korte ceremonie en ontbijt voor de deelnemers.

Deelnemers wordt gevraagd minimaal € 25 in te leggen, liefst meer. Het geld wordt besteed aan mensenrechtenverdedigers. Mensen die hun nek uitsteken. Ze treden in de openbaarheid om bijvoorbeeld gedwongen huisuitzettingen te voorkomen, de inperking van de vrije meningsuiting tegen te gaan of om discriminerende wetten te laten aanpassen. Amnesty International zet zich ervoor in dat verdedigers van mensenrechten in vrijheid hun werk kunnen doen.

De tocht is geheel verzorgd, zonder extra kosten worden de wandelaars onderweg van consumpties voorzien. Een ontbijt bij de start in Gemert, koffie en thee op drie pauzepunten onderweg, en lunch na aankomst in Eindhoven.

Mensen die van wandelen houden, die vrijheid en vrede hoog in het vaandel hebben staan en die graag in contact komen met gelijkgestemde wandelaars, zijn van harte uitgenodigd om mee te lopen. In verband met de organisatie voor en tijdens de tocht is aanmelden verplicht: https://nachtvandevrijheid.amnesty.nl . Amnesty kijkt met plezier uit naar je aanmelding!

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …