(Foto: IJ. Heins)

Wandelexcursie MUBO – Esch en terug met gids

Op zaterdag 9 april en 21 mei kunt u deelnemen aan een wandelexcursie vanuit Museum Boxtel naar Esch en terug. De wandeling start om 11.30 uur bij MUBO en staat onder leiding van de gidsen Theo van Dooren en Marina van Dalen. Zij staan stil bij interessante bezienswaardigheden over de historie van Esch. Halverwege is een kleine pauze ingelast bij ‘Ons Café’ in Esch.

De wandelexcursie is een van de activiteiten die wordt georganiseerd in het kader van de expositie ‘Historie van Esch’ die in Museum Boxtel is te zien van 2 april tot en met 17 juli. Zoals bekend zijn Esch en Boxtel samengevoegd per 1 januari 2021. In dat kader is de wandelexcursie een uitgelezen mogelijkheid om de Esschenaren en het dorp Esch beter te leren kennen.

De route loopt langs de volgende bezienswaardigheden. Vanaf MUBO door park Molenwijk en via Sparrenrijk naar Klooster Sancta Monica in Esch. Hier zal witte zuster Antoinette Winkelman op het voorterrein iets vertellen over het huis en de Congregatie. Vandaar via de Spankertstraat over het nieuwe bruggetje en langs het water naar het haventje van Esch. Daar vlakbij is het voormalige Oude Mannengasthuis. Vervolgens lopen we richting centrum naar de bierpomp, waar wordt gepauzeerd bij ‘Ons Café’ (consumpties zijn op eigen kosten). Dan bekijken we de kerk en de Mariakapel en lopen we via het beeld van Lia Martinali van de Zwarte Zusters (grondleggers van de zorg in Esch) het dorp weer uit. Via het Smaldijkje arriveren we bij het Mariakapelletje bij de Langspier. Vandaaruit is het steeds rechtdoor naar MUBO.

Men kan zich nu inschrijven voor de wandeling naar Esch en terug op 9 april of 21 mei. De wandeling start bij MUBO om 11.30 uur, duurt circa 3 uur. Vóór de start van de tocht bent u vanaf 10.30 uur al welkom in MUBO voor een kop koffie en een rondleiding door de expositie. Aanmelden voor de wandeling met of zonder rondleiding vooraf is verplicht via de mail info@muboboxtel.nl of op 06-16041898 bij Willem van Vossen. Kosten bedragen € 5 (met museumkaart € 2).

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …