Wandelen en gedenken na de kerstdis

De Gedenkplaats is in 1998 in het leven geroepen door enkele oud-gevangenen om een waardige plek te hebben ter herinnering en gedachtenis aan wat mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog als gijzelaar of gevangene hebben moeten meemaken. De gedenkplaats is ondergebracht in het monumentale voormalige Groot Seminarie, het huidige Haarendael, op zich al de moeite waard om nog eens te bezoeken.

Het unieke van Gedenkplaats ‘40-’45 in Haaren is dat deze, als enige in Nederland, gevestigd is in hetzelfde gebouw dat in de oorlogstijd als gevangenis en gijzelaarskamp in gebruik is geweest. Door middel van donaties en de bijdrage van wandeltocht Te Voet Te Veld komt de realisering van het boek ‘Een oord van bang wachten’ weer een stukje dichterbij. Nadere informatie via www.gedenkplaats-haaren.nl.

Wandelen
Voor ‘Te Voet Te Veld’ kunt u starten  tussen 12.00 en 13.30 uur vanuit Harmoniezaal De Notenkraker, Kastanjelaan 12, Helvoirt. Nabij de brandweerkazerne in Helvoirt is er volop gratis parkeergelegenheid. Het startgeld bedraagt t/m 17 jaar 2,50, volwassenen betalen 5 euro. Al het startgeld en de opbrengst van de verkoop van koffie, thee, glühwein, chocolademelk en snert gaan naar het goede doel. Inlichtingen: telefoon 06-10691311.

Dit is een korte versie van het artikel in Het Klaverblad van 20 december. Ook online in te zien via deze link.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …