Waardepunten Douwe Egberts gevraagd voor de Voedselbank

Al sinds 2012 organiseren Lionsclubs jaarlijks de landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts-waardepunten voor de Voedselbank. In de afgelopen 7 jaren zijn landelijk ruim 300 miljoen D.E.-punten ingezameld, goed voor meer dan 600.000 pakken koffie! De cliënten van de voedselbanken zijn hier enorm mee geholpen, want koffie is een duur product en voor veel mensen is de dag pas goed begonnen na een kop koffie.

De Voedselbank steunt mensen die financieel krap zitten en die na de vaste lasten eigenlijk te weinig geld overhouden om van te leven. Voor een eenoudergezin met twee kinderen ligt die ondergrens bijvoorbeeld op €13,- per dag. Daarvan moet alles gebeuren: boodschappen, vervoer, kleding, kosten voor school, verjaardagen, sport en verenigingen, reparaties en onderhoud in huis. Met al gauw €5,- voor een pond is koffie dan een luxeproduct dat al snel van het boodschappenlijstje wordt geschrapt.

Daarom zullen de lokale Lionsclubs – ‘Bastion’ uit Den Bosch, ‘Maas-Dieze Crèvecoeur’ uit Rosmalen en ‘Les Lunettes’ uit Vught – ook dit jaar weer D.E.-waardepunten inzamelen voor de Voedselbank. Deze waardepunten worden omgeruild voor pakken koffie, die via de voedselpakketten bij de klanten van de voedselbank terechtkomen. Douwe Egberts ondersteunt de actie nog eens extra door de opbrengst met 15% te verhogen.

We zijn elk jaar weer verbaasd hoeveel D.E.-waardepunten er uit alle kasten, laden en doosjes tevoorschijn komen. Kom in actie en ga ook thuis op zoek naar de punten. En vergeet ook niet bij uw vrienden, familie en buren naar de waardepunten te vragen. U kunt de D.E.-punten (bij voorkeur geteld en per 1000 gebundeld) tot en met 31 december inleveren bij: AH Molenhoek Rosmalen, AH Gruttostraat Den Bosch, Jumbo Pettelaarseweg Den Bosch, Bossche suikeroom Den Bosch. U kunt de D.E.-punten ook opsturen naar: Voedselbank Den Bosch en omstreken, Jagersheuvelstraat 26, 5222 BJ ’s-Hertogenbosch.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …