Waar let je op bij het afsluiten van een nieuw telefoonabonnement

Ingezonden mededeling

Heb jij nu een telefoonabonnement dat op z’n einde loopt of ben je gewoon op zoek naar een ander abonnement, dan is de keuze natuurlijk enorm. Niet alleen de keuze tussen een sim only of abonnement met toestel is er één, maar natuurlijk ook het soort toestel, maar ook het aantal MB’s en belminuten spelen hierin een bepalende rol. Om ervoor te zorgen dat het uiteindelijk afsluiten van een nieuw abonnement een stuk eenvoudiger wordt, hebben we enkele tips voor je. Met deze tips weet je uiteindelijk zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Kies je voor een sim only of een abonnement met toestel?
Wil jij ieder jaar of iedere twee jaar het nieuwste toestel? Dan is het aannemelijk dat je kiest voor een abonnement met toestel. Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag, waarmee je ook je toestel afbetaalt. Toch kan het ook raadzaam zijn om te kiezen voor een sim only. Vooral wanneer je toestel nog prima functioneert, kan je dit maandelijks flink wat geld schelen. Het enige waar je dan over na hoeft te denken, is het aantal MB’s dat je nodig hebt en het aantal belminuten. Tegenwoordig is verschillende sim only vergelijken eenvoudig online te doen. Zo heb je direct in één overzicht verschillende aanbieders die je met elkaar kunt vergelijken, zodat je kunt kiezen welke voor jou het beste past.

Houd rekening met een BKR-registratie
Iedereen die in Nederland een lening afsluit van 250 euro of meer, wordt verplicht geregistreerd bij het BKR. Dit is een overkoepelende non-profitorganisatie die ervoor zorgt dat de consument, maar ook de kredietverstrekker wordt beschermd tegen het niet kunnen betalen van de aangegane maandelijkse  betalingsverplichting. In principe is er niets aan de hand zolang je je abonnement keurig iedere maand betaalt, maar heeft het wel invloed op de eventuele hoogte van je af te sluiten hypotheek. Doordat je maandelijks een bedrag bent verschuldigd aan je telecomaanbieder, kun je dit bedrag minder aflossen op je hypotheek. Afhankelijk van de totale kosten kan het soms wel oplopen tot enkele duizenden euro’s minder wat jij kunt opnemen als maximale hypotheek. Hetzelfde geldt overigens ook voor andere leningen die je wilt afsluiten. De kredietverstrekker zal een BKR-check uitvoeren om zo te kunnen zien welke kredieten jij allemaal op je naam hebt staan.

Kies voor een toestel dat bij je past
In de huidige tijd zijn er natuurlijk tientallen verschillende mobiele telefoons. Regelmatig komen er nieuwe modellen uit, wat betekent dat vaak de voorganger in prijs wordt verlaagd. Als we kijken naar de grote bedrijven zoals Apple en ook Samsung, dan worden deze nieuwe modellen altijd grootst aangekondigd. Vraag jezelf dus af of het daadwerkelijk nodig is dat jij het nieuwste toestel hebt waarmee je misschien een net iets scherpere foto kunt maken, wat je waarschijnlijk met het blote oog niet eens ziet. Je kunt er dan beter voor kiezen om enkele weken na de release van het nieuwe model te gaan voor een model eerder, zodat het je flink in de portemonnee scheelt. Kortom, zeker iets om rekening mee te houden dus.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …