Neelsjan Albertus tweede in landelijke wedstrijd ‘Vinoloog van het jaar’

Vughtse wijnhandelaar beste vinoloog van Brabant

Neelsjan Albertus, wijnhandelaar in Rosmalen, streed om de titel ‘Vinoloog van het jaar’ tijdens de vakbeurs voor wijnprofessionals. Hij behaalde hierbij een tweede plek. Dit maakt de inwoner van Vught de op één na beste Vinoloog van Nederland en de beste van Brabant.

Traditiegetrouw vindt gedurende de jaarlijkse horecabeurs Horecava ook de Wine Professional plaats in de RAI in Amsterdam. Hier komen Nederlands beste en meest ambitieuze sommeliers en vinologen samen voor het proeven van wijnen uit alle uithoeken van de wereld. Verder zijn er ook masterclasses, wijn-spijsproeverijen én is dit de locatie van de finale voor Vinoloog van het jaar. Na de voorrondes en een spannende halve finale eind november in Breda, stond Neelsjan Albertus van Albertus Wijnen in Rosmalen klaar in Amsterdam om als serieuze kanshebber te strijden om de felbegeerde titel van editie 2018.

Tien wijnen na het ontbijt
Neelsjan: “Na aankomst in de beurshal van Wine Professionals werden de 12 finalisten-vinologen naar een vergaderruimte begeleid waar tien wijnen klaarstonden om blind te proeven. Vervolgens werd een opgave gevraagd van land, druif en jaartal en een aantal achtergrondvragen over wijngebieden en vinificatiemethodes.” Een pittige klus – en dat om 10.30 uur ’s ochtend s-, maar Neelsjan had al snel de juiste aanknopingspunten en vulde razendsnel de vragenlijst in. “Maar bij de laatste wijn, een zoete, werd ik op het verkeerde spoor gezet en hiermee liep ik 4 punten mis, terwijl ik de rest foutloos had beantwoord. Helaas moest ik sommelier Alessandro Matrone voor mij laten gaan als winnaar.” Na even flink tandenknarsen en balen van die laatste wijn was Neelsjan toch erg content met een tweede plaats: “Zeker gezien het feit dat ik voor de eerste keer meedeed. Maar volgend jaar ga ik absoluut voor de winst!” aldus Neelsjan.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …