Home / Algemeen / Vughtse tafeltennisvereniging viert 70-jarig bestaan
Patisserie De Rouw
Kampioensfoto JCV 1983. Van links naar rechts: Siebren van der Zee, Pie Koog, Wim van der Sande, Jos Hendriks, Jos Verhulst.

Vughtse tafeltennisvereniging viert 70-jarig bestaan

Een van de meest betekenisvolle clubs uit de Vughtse sportgeschiedenis viert zaterdag 18 januari het 70-jarig bestaan. Die dag staat volledig in het teken van die mijlpaal en omdat het zeventig jaar geleden is dat Jeugd Centrale Vught, afdeling tafeltennis (JCV) werd opgericht, wordt het veertiende lustrum ook gevierd in de stijl van de jaren zeventig.

Door Hans Wagenaars

Voor Hans Wagenaars (63), voormalig pr-functionaris en speler van het tweede team van JCV, was een en ander een regelrechte trigger om nog eens af te dwalen naar de jaren zeventig. In zijn ogen beleefde JCV toen zijn glorietijd en borduurt de roemrijke Vughtse club nog altijd met succes voort op het aloude credo ‘Topsport en gezelligheid’.

Opgericht op 7 januari 1950 vierde JCV medio jaren zeventig zijn zilveren jubileum. En bijna gelijktijdig ook het 25-jarige jubileum van Wim Krijnen. ‘De Willem’ stond aan de wieg van JCV, een club die de ‘eeuwige vrijgezel’ tot zijn levenswerk maakte. ‘De Willem’ deed en was ‘alles’ bij JCV, van hoeder van het katholieke gedachtegoed en baken voor jonge mensen, tot zaalbeheerder en secretaris van het club- en districtsbestuur. Hij overleed veel te vroeg, in 1986. ‘De Willem’ stond bij JCV aan het roer van een verzameling Vughtenaren die hun thuisbasis allemaal hadden in of rond de Theresialaan, de Van Heeswijkstraat, Van Voorst tot Voorst-, Van Rijckevorsel-, Van de Poll- of Catharinastraat, aan de Schoonveld- of Molhuysensingel. Op de wereldkaart is die buurt een speldenprik, maar in Vught was JCV destijds een toonaangevende club en in het Nederlandse tafeltennis van toen was JCV een grote en gewaardeerde partij.

Lees het volledige artikel in Het Klaverblad van 15 januari. Dat kan ook online, klik hier.

Jubileumfeest bij JCV
Voor de viering van het 70-jarig jubileumfeest heeft JCV voor zaterdag 18 januari een uitgebreid feestprogramma samengesteld. De dag begint om 10.30 uur met een toernooi voor leden en oud-leden. Na een ontvangst met een natje en een droogje van leden, oud-leden, donateurs, sponsors en aanhang is er een lopend buffet. De dag wordt vanaf 19.30 uur afgesloten met een feestavond met ‘Back tot the 70’s’ als thema.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

KWF Kankerbestrijding Helvoirt zoekt collectanten

Het KWF heeft dit jaar i.v.m. de coronacrisis lang gewacht om een besluit te nemen …