Vughtse tafeltennisvereniging betrekt (oud-)leden bij boek over clubgeschiedenis

De viering van het 70-jarig bestaan – vorig jaar januari – is voor enkele (oud-)leden van JCV aanleiding geweest om de geschiedenis van de roemrijke Vughtse tafeltennisclub vast te leggen in een boek. Afhankelijk van de ontwikkelingen rond corona hopen de initiatiefnemers het over enkele maanden te kunnen presenteren. Voor het zover is, roepen ze nog de medewerking in van zo veel mogelijk leden en oud-leden.

Het boek draagt de titel ‘In De Zaal’, wat een verwijzing is naar de locatie aan de Van de Pollstraat waar JCV al 65 jaar is gehuisvest en waar JCV in 1972, 1987 en 2013 uitgroeide tot eredivisieclub. ‘In De Zaal’ wil echter veel meer zijn dan een boek dat de clubhistorie in woord en beeld vangt. Het idee is om ‘In De Zaal’ ook een soort klassenboek te laten zijn waarin leden en oud-leden zichzelf kunnen terugzien.

Leden en ex-leden wordt daarom gevraagd een oude of recente foto van zichzelf in te sturen. Daarnaast dienen ze te vermelden in welk jaar ze lid werden en mogen ze in 25 à 30 tekens omschrijven wat JCV voor hen betekent. Voor het aantal bijdragen van (oud-)leden geldt geen beperking; iedere reactie krijgt een plek in het (klassen)boek.

Leden die aan het oog van het JCV-secretariaat zijn ontsnapt en nog géén persoonlijke uitnodiging voor een bijdrage hebben ontvangen, kunnen een kijkje nemen op de website (jcvvught.nl) of op de Facebookpagina van JCV. Daar wordt uitgelegd hoe (oud-)leden kunnen meewerken en er zijn ook al enkele conceptpagina’s uit het boek te bekijken. De link https://nl.surveymonkey.com/r/JCV75jaar leidt naar voornoemde vraagjes die in enkele minuten te beantwoorden zijn. Leden en oud-leden mogen ook rechtstreeks mailen met Hans Wagenaars, de schrijver van het boek: h.wagenaars@planet.nl.

Kleurrijk document
De inbreng van de (oud-)leden is het laatste ‘hoofdstuk’ van het JCV-boek. ‘In De Zaal’ is inmiddels gevorderd tot een lijvig en kleurrijk document van ruim 240 pagina’s. Het bevat honderden, vaak unieke foto’s uit de rijke historie van JCV. Behalve de complete geschiedenis worden in het boek vijftien clubiconen zoals Wim Krijnen (De Willem) en sportieve kanonnen als Henk van der Zee en Jos Verhulst beschreven. Daarnaast worden bijzondere mensen, gebeurtenissen, activiteiten en thema’s uitgelicht en uiteraard staat ‘In De Zaal’ uitgebreid stil bij het fenomeen ‘De Zaal’.

“In De Zaal’ wordt een boek met veel herkenbare beelden en feiten, maar het zal toch ook sterk verrassen”, zeggen de initiatiefnemers. “Voor ieder (oud-)JCV-lid – en eigenlijk voor iedereen die JCV ook maar een beetje kent – wordt het boek een echte must-have.”

Kijk ook bij

Extra maatregelen om PI Vught en omgeving te beveiligen

Op verzoek van de lokale driehoek (Openbaar Ministerie, politie, PI Vught en gemeente Vught) heeft …