Vughtse statushouders maken kennis met Koningsdag, elkaar en Vught. Foto: Emmy de Graaf/Woonwijze.

Vughtse statushouders met hapjes op de Vrijmarkt

Koningsdag is een echt Nederlands feestje. De Vrijmarkt was dan ook een mooie gelegenheid voor de nieuwe inwoners om kennis te maken met Vught en vice versa. En hoe kan dat nu beter dan door samen te eten?

Ze komen uit Syrië, Eritrea, Sudan of Iran en hadden een paar jaar geleden waarschijnlijk nog nooit gehoord van Vught en Oranje-tompoucen. Maar afgelopen vrijdag stonden twaalf statushouders dan toch, sommigen met hun gezin, met zelfgemaakte hapjes achter een kraam.

Kennismaken met Vught
“Dit is een echte Nederlandse feestdag. Een goede gelegenheid om kennis te maken met elkaar en de Vughtse inwoners door te proeven, het delen van verhalen en recepten. Zo krijgen zij ook hier een plek”, zeggen Gerdie Jans-Rat en Arno van der Lee van Woonwijze. Zij organiseerden deze dag met de bewoners zelf en kregen hierbij hulp van Welzijn Vught en VluchtelingenWerk. Het bleek een schot in de roos. Een dag van tevoren werd er door de nieuwe Vughtenaren hard gewerkt in de keuken. Het lekkere resultaat werd goed ontvangen. “Veel bezoekers reageerden enthousiast. Ze vonden het lekker en maakten een praatje. Precies waarop we hoopten. Heel mooi om deze feestelijke dag op deze manier een speciaal tintje mee te geven.”

Samen eten verbindt
Het enthousiasme was zelfs zo groot, dat er al voorzichtige plannen werden gemaakt voor volgend jaar. “Samen eten verbindt. Dat houden we er zeker in.”

Kijk ook bij

Vier orgelconcerten in Cathrienkerk Den Bosch

Op vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen in de maand mei vindt in de Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof …