Vughtse Noa Rabou goed begonnen aan skiseizoen

Het nieuwe skiseizoen is een goede maand oud en de Vughtse Noa Rabou heeft haar eerste ereplaatsen al te pakken. Op 3 en 4 december mocht ze in Italië op Passo Monte Croce met een mooie 2e en 3e plaats 2 keer het podium betreden. Naast deze ereplaatsen scoorde ze nog een aantal mooie top 10-plaatsen.

Voor de 19-jarige skister die ervoor gekozen heeft om, na het afronden van haar gymnasiumopleiding in het Oostenrijkse Saalfelden, zich volledig op haar skicarrière te richten, is dit een belangrijk seizoen. Het is de bedoeling om de komende jaren de aansluiting te vinden bij de absolute wereldtop. Ze heeft in het verleden met ereplaatsen op het junioren-WK en een officieuze wereldtitel U-14 al vaker bewezen dat ze bij de absolute wereldtop in haar leeftijdscategorie behoort.

Nieuwe trainer
Met haar nieuwe trainer, een Sloveen die zijn sporen heeft verdiend in de skiwereld, werkt ze momenteel hard om de volgende stap te kunnen zetten. Op dit moment zijn financiën de grootste beperkende factor in haar verdere ontwikkeling. Noa ontvangt van de Nederlandse skibond (NSKiV) een financiële bijdrage, maar die dekt helaas de onkosten niet volledig. De zoektocht naar sponsors om dit avontuur te financieren is op dit moment in volle gang. Ondertussen mag ze via het Yvonne van Gennip Talent Fonds een crowdfundingsactie houden waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan Noa. Wilt u de Vughtse skister steunen, dan kan dat via www.yvgtf.nl, zoek op ‘Noa Rabou’. Alle hulp is zeer welkom.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …