Vughtse koren laten van zich horen: Musical Intermezzo

Vughtse koren zoals All4Fun, Cantare, Evergreen, Musical Intermezzo, Vughts Mannenkoor, Doedemee en Vught Vocaal laten dit jaar weer iets van zich horen via Het Klaverblad. Deze week Musical Intermezzo.

Musical Intermezzo maakt zich op voor haar zilveren jubileum. In oktober van dit jaar bestaat deze Vughtse muziektheatergroep 25 jaar. Reden voor een feestje! Dat feestje wordt gevierd met een nieuwe muziektheaterproductie die op 22 maart 2019 de première gaat beleven in Theater de Speeldoos.

Sinds een paar jaar is Musical Intermezzo een van de deelnemers aan het ‘Vughtse Visvijveroverleg’ dat eenmaal per kwartaal plaatsvindt o.l.v. het Vughts Mannenkoor, de initiatiefnemers van dit overleg. Het overleg heeft ten doel om enerzijds elkaar te leren kennen en gebruik te maken van elkaars expertise, anderzijds om tot gezamenlijke activiteiten te komen waarvan het Vughtse Meezingfeest afgelopen oktober in het Maurick College het eerste wapenfeit was. Een groot succes waar bijna alle Vughtse koren en zanggroepen hun bijdrage aan hebben geleverd. Nu al worden de eerste plannen gesmeed om een nieuw Vughts Meezingspektakel te organiseren in 2019. Een initiatief dat zijn meerwaarde al heeft bewezen.

Na ‘in Full Colour’
De eerste weken na de productie hebben de 15 leden van de Vughtse zanggroep het rustig aan gedaan. Terugkijken onder het genot van een hapje en drankje, evalueren en napraten met alle betrokkenen. Zo’n productie vraagt veel tijd en ruimte om alles op een goede wijze af te ronden. Vanaf Carnaval is de groep gestart met nieuw repertoire want de ‘honger’ naar nieuw materiaal was groot. Inmiddels heeft de groep haar repertoire uitgebreid met een groot aantal prachtige songs waaronder Birds en Uptown funk. Liedjes die qua meerstemmigheid en uitvoering uitstekend bij Musical Intermezzo passen.

Optredens
De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van optredens. Het Vughtse Meezingfeest was een succes en daarna volgden optredens in Magnolia in het kader van ‘Alle kleuren van de zorg’, in de Vlasborch waar de bewoners in kerstsfeer werden gebracht en werkte Musical Intermezzo mee aan ‘Op weg naar Kerstmis’ in de H. Landolinuskerk in Empel. Sfeervolle optredens die met veel enthousiasme werden ontvangen door de bewoners en het publiek. Deze maand mag Musical Intermezzo de muzikale gast zijn op een Vughts evenement. Tijdens deze besloten avond zal Musical Intermezzo de gasten muzikaal gaan beroeren en vermaken en hopelijk lukt het ook om iedereen op de dansvloer te krijgen met songs als Boogie Wonderland, Uptown Funk en No more tears.

Volkoren.tv
Inmiddels heeft Musical Intermezzo zich ook mogen aansluiten bij het landelijke internetplatform Volkoren.tv. Een site waarop koren van lichte tot klassieke muziek zich mogen presenteren mits ze voldoen aan de kwaliteitseisen van deze site. Musical Intermezzo is toegelaten met een aantal clips uit de productie ‘in Full Colour’. Dit platform is het bezoeken meer dan waard.

Wilt u dat Musical Intermezzo uw evenement of gebeurtenis met hun zang opluistert, dan kunt u contact opnemen met Geert-Jan van den Heuvel, info@musicalintermezzo.nl. Op de site kunt u nader kennismaken: www.musicalintermezzo.nl.

Kijk ook bij

Pilotenhulp en de vooroorlogse Werkliedenvereniging

In de meest recente uitgave van ‘Schatten van Vught’ vertelt Wieke Schrover over een dramatische …