Vughtse Jeanne Tax en Patrice Vermeer exposeren

Het werk van Jeanne Tax en Patrice Vermeer is ambachtelijk, met humor, vol kleur en heel divers. Zij vullen elkaar aan en bundelen hun krachten. Dat maakt het de moeite waard om deze expositie te bezoeken, die op de zondagen 25 juni − met feestelijke opening – en op 2, 9 en 16 juli van 14.00-17.00 uur te zien is in Gemeentehuis Vrijthof 9, 5081 CA Hilvarenbeek. Entree gratis.

Jeanne Tax (Diessen 1953) creëert beelden en composities die afgeleid zijn van fantasieën, een gebeurtenis, gevonden voorwerp of een tekst. Zij werkt met concepten als ‘Het Alziend oog’, ‘Memories’, ‘Dans’. Haar voorkeur gaat uit naar hergebruik van materiaal en dat is volop aanwezig. Ieder beeld heeft zijn eigen worsteling in de relatie met Jeanne als maker. Een beeld in verbinding brengen met de verschillende materialen en het weersbestendig maken kost veel onderzoek en is een beeldend proces op zich. Voorop staat het plezier en de ziel in het werk leggen.

Patrice Vermeer (Tilburg 1959) schildert geabstraheerde landschappen in olieverf. Haar inspiratie zoekt ze in de velerlei foto’s, gemaakt tijdens wandelingen in binnen- en buitenland. Kleine fragmenten kunnen dienen als uitgangspunt voor een nieuw werk. Door daarbij eigen kleuren en structuren te schilderen, ontstaat een eigen interpretatie. Steeds ook op zoek naar tegenstellingen in haar werk. Naast de olieverfschilderijen schildert Patrice ‘Funs’: Vrolijk en kleurrijk werk in acrylverf. Met zelfontworpen sjablonen ontstaan er steeds nieuwe beelden.

Het werk van Jeanne en Patrice is ambachtelijk, met humor, vol kleur en heel divers. Zij vullen elkaar aan en bundelen hun krachten. Dat maakt het de moeite waard om deze expositie te bezoeken.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …