Foto: Ties Wijffels

Vughtse IJsclub houdt 22e wielerploegentijdrit

Op zaterdag 22 september houdt de VIJC de jaarlijkse wielerploegentijdrit op het parcours van de parallelweg A2 tussen Vught en afslag Boxtel-Noord. In eerdere jaren kregen de organisatoren veel Brabantse schaats- en wielerclubs aan de start, maar ook de opleidingskernploeg van de KNSB en verschillende gewestelijke schaatsploegen. Ook pupillen- en jeugdteams en de damesteams van VIJC willen graag meedoen en zijn daarom al serieus aan het trainen om een goede prestatie neer te zetten. De ploegentijdrit kent een open inschrijving voor heel Nederland. En het motto blijft: meedoen is belangrijker dan winnen; teamgeest is belangrijk!

Het parcours is precies 7,35 km, een rechte asfaltweg met een aantal wegversmallingen en aan de Vughtse kant een lusje klinkerweg en bij Boxtel een scherp keerpunt. Vooral dat keerpunt vergt een combinatie van snelheid, bochtentechniek en teamwork bij het optrekken. Dat topteams ondanks deze keerpunten gemiddelden van boven de 40 km/uur halen, betekent dat het om echte topsport gaat. De afstanden zijn:
Pupillen t/m 12 jaar 14,70 km of 2 rondes, meisjes en jongens t/m 16 jaar 22,05 km -3 rondes-, A-Junioren (meisjes en jongens) t/m 18 jaar 29,40 km -4 rondes-, Dames en Heren (19–39 jaar) 44,10 km -6 rondes- en Masters Dames en Heren (40+) ook 44,10 km. Een ploeg bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers.

Aanmelden
Inschrijven kan door te mailen naar tijdrit@live.com tot uiterlijk 14 september! Gebruik dit e-mailadres ook als u meer informatie wilt. Deelname is voor pupillen gratis. Meisjes-/jongensploegen betalen 12,50 euro, Juniorenteams 20 euro en seniorenteams 25 euro.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …